NIJE KOME JE REČENO, NEGO KOME JE SUĐENO: Jokić na kraju krajeva dvostruki MVP! (VIDEO)

Srpski centar Nikola Jokić predvodio je Denver Nagetse do istorijske prve NBA titule, kao ubedljivo najbolji igrač ekipe.

Za to je na kraju nagrađen titulom MVP-ja finalne serije! Samo se čekao ovaj trenutak, jer je bilo jasno kome će ići najvažnije individualno priznanje.

Bili su Nagetsi prvi u Zapadnoj konferenciji, a sada i potvrdili dominaciju šampionskom titulom!

Nakon što je bio dvostruki MVP prethodne dve sezone, ove je – pomalo kompromisno – to zvanje uručeno Džoelu Embdu, ali se ubrzo videlo ko ga zapravo zaslužuje.

Na kraju je Srbin pokupio dva takva priznanja, u odsudnim borbama, pošto je nakon zvanja najkorisnijeg igrača finala Zapadne konferencije, zvanično i najbolji igrač velikog NBA finala!

Jokić je peti Srbin kome je pošlo za rukom da dođe do NBA prstena, nakon Darka Miličića 2004. sa Detroitom, Peđe Stojakovića 2011. sa Dalasom, Ognjena Kuzmića sa Golden Stejtom 2015. godine i Nemanje Bjelice, koji je prošle sezone bio šampion sa istim timom. Tako naša zemlja dve godine zaredom ima osvajača NBA lige.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nakon Duljaja, stručni štab Partizana napustio još jedan član generacije koja je igrala Ligu šampiona

Nakon godinu dana provedenih na mestu trenera Partizana, nedavno su se iz kluba zahvalili na saradnji Igoru Duljaju. On...

POVEZANE OBJAVE