Partizan na krilima Pantera i Ledeja poveo protiv Zvezde u finalnoj seriji!

U okviru prve utakmice finalne serije ABA lige, košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu rezultatom 88:80.

Prve poene na meču postigao je Bentil sa linije slobodnih bacanja, a zatim je Panter ubacio tri poena. Sjajno su crno-beli otvorili utakmicu, pogađali su redom Panter, Naneli, a sa druge strane su smanjivali prednost, Luka Mitrović, Kampaco i Stefan Marković.

Ipak, crno-beli su brzo došli do dvocifrene prednosti, Panter i Ledej su upisali nove trojke, a rezultat je bio 24:14. Lesor je povećao prednost svog tima, a u nastavku je neverovatnu trojku upisao Nemanja Nedović, a zatim je Martin upisao poene za crveno-bele pa je rezultat na kraju prve deonice bio 29:21.

Na startu druge deonice nova trojka Kevina Pantera, a zatim i zakucavanje Ledeja, sa druge strane crveno-beli nemaju rešenja, dok je Ledej postigao novu trojku za najveću prednost na meču 37:23.

Crnoo-beli su i bez Pantera u igri uspevali da održe ubedljivu prednost, a sa pet vezanih poena Anđušića crno-beli su stigli i do plus 17 – 44:27 na sredini druge četvrtine.

Zvezda je sve više problema imala u napadu, a Partizan preko Egzuma i Ledeja sa linije penala stiže do 20 poena prednosti – 47:27!

Partizanovu seriju prekinuo je Dalibor Ilić, ali Ledej je ubrzo vratio na plus 20, a rezultat na poluvremenu je bio 56:36 u korist domaćeg tima.

Zvezda je energičnije ušla u drugo poluvreme, Dobrić je smanjio na 18 razlike, a zatim je Kampaco pogodio trojku, došla je Zvezda na 13 razlike, ali sa druge strane Smailagić je upisao nove poene i sprečio nalet gostiju. Crveno-beli su poenima na minus deset poenima Dobrića i Bentila. Lesor je u nastavku upisao dva poena, a na kraju treće deonice rezultat je bio 73:61.

I u četvrtu deonicu je Zvezda ušla bolje, Nedović je pogodio trojku čim je ušao u kraju, a sa druge strane je uzvratio i Madar. Kampaco je upisao novu trojku, a crveno-beli su nakon dugo vremena uspeli da smanje na osam poena razlike.

Nedović je promašio za tri, ali je Dobrić bio siguran na ofanzivnom skoku. Posle njegovih poena je ponovo osam razlike – 81:73, zatim je bio precizan Panter sa linije slobodnih bacanja. Nedović je uveo meč u pravu dramu, smanjili su crveno-beli razliku na šest poena razlike nakon čega je Obradović tražio tajm-aut. Ipak Partizan je uspeo da zaustavi nalet crveno-belih, Panter je pogodio oba slobodna bacanja dok je Kampaco promašio zicer, a rezultat na kraju meča je bio 88:80.

Najefikasniji je bio Ledej sa 24, Panter je ubacio 19 poena, Smailagić 11.

Zvezdu su predvodili Dobrić sa 17 poena i 6 skokova, Kampaco sa 15, Petrušev sa 11 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE