Hrvati u finalu Lige nacija posle drame i produžetaka, uz dva pogođena penala! (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Hrvatske ostvarila je još jedan veliki uspeh plasmanom u finale Lige Nacija, pobedom nad domaćinom turnira Holandijom sa 4-2, nakon produžetaka.

Holandija je vodila na poluvremenu minimalnim rezultatom posle gola koji je postigao Dorijan Malen, a kome je prethodila akcija nekoliko igrača Oranja na malom prostoru.

Rezultat je poravnao Andrej Kramarić sa penala u 55. minutu, a potpuni preokret golom iz voleja doneo je Mario Pašalić u 72. minutu.

Delovalo je da će treća reprezentacija sa Mundijala u Kataru biti u finalu nakon regularnih 90 minuta, ali se isprečio Noa Lang u 4. minutu zaustavnog vremena. On se našao na pravom mestu posle gužve u šesnaestercu, dočekao loptu da padne i zakucao je u gol, tako odvevši utakmicu u produžetak.

Uzalud, pošto su Holanđani samo produžili trajanje utakmice. Prednost na stranu Hrvata vratio je Bruno Petković lepim golom sa dvadesetak metara u 98. minutu, a sve dileme je razrešio Luka Modrić, koji je realizovao i drugi jedanaesterac za svoju reprezentaciju u 116. minutu.

Protivnika u borbi za pehar će dobiti sutra uveče, kada se u drugom polufinalu sastaju Španci i Italijani.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Dogovoreno: Bahar popustio, Zvezda uštedela!

Kako prenose mediji u Izraelu, Crvena zvezda je postigla dogovor sa bivšim trenerom Barakom Baharom oko isplata primanja. On je...

POVEZANE OBJAVE