MINIRAJU SVOG NAJVEĆEG ŠAMPIONA: Australijan Open “izmislio” tenisku šampionku kako bi naškodili Novakovom dostignuću (FOTO)

Srpski teniser Novak Đoković nedavno je podigrao svoj treći trofej na Rolan Garosu, a ukupno 23. na gren slemovima, po čemu je definitivno postao najbolji u istoriji, odnosno dobio “GOAT” trku, kako se nazivala borba između njega, Nadala i Federera za najboljeg ikada.

Sada je jasno da boljeg od Srbina nema, a oni kojima se to ne dopada mogu samo da govore o omiljenijim teniserima, dok nikako ne mogu osporiti činjenice.

On se ujedno i izjednačio sa Serenom Vilijams po ovom parametru, kada se u obzir uzmu i muška i ženska konkurencija, a jedan najvredniji trofej više ima samo Margaret Kort, ali je mnoge osvojila pre Open ere.

Upravo je ova teniserka bila “oružje” kojim je Australijan Open, turnir čiji je Đoković apsolutno najveći šampion sa 10 titula, pokušao da umanji uspeh srpskog tenisera.

Naime, oni su “ažurirali” raniju fotografiju koja ilustruje najveće gren slem šampione, gde je dodata Margaret Kort, koja je sada na prvom mestu, pošto su joj uračunali titule koje je osvojila i pre open ere.

Novak je tako, umesto na deobi prvog, na trećem mestu, pošto je Serena Vilijams stavljena pre njega. Slučajnost?

Bilo je pokušaja sa raznih strana od kvazinovinara da se ospori dostignuće Đokovića, ali ovakav “suptilni” pokušaj prvog gren slema, čiji kralj je upravo Novak, nešto je novo.

Podsetimo, zbog melburnškog gren slema je dodatno otežana “GOAT” trka za Novaka, jer mu prošle godine nije dozvoljeno da uđe u Australiju, iako je dobio izuzetak jer nije vakcinisan protiv Kovida. Na kraju je tada bio deportovan, ali se zato ove godine vratio prvo on, a potom i pehar u njegove ruke.

Međutim, ranije je bilo i zanimljivijih i lošijih pokušaja da se na sličan način miniraju uspesi Srbina.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE