NA MESTU GDE JE NOVAK NEDAVNO ISPISAO ISTORIJU: Neverovatni Lojd u poslednjem minutu doneo titulu Obradovićevom Monaku protiv Vembanjaminog Metropolitana! (VIDEO)

Košarkaši Monaka, koje predvodi Saša Obradović, osvojili su titulu šampiona Francuske posle maksimalnih 3-0 u finalu protiv pariskog Metropolitan Levaloe, za koji je pOSlednju utakmicu odigrao Viktor Vembanjama.

Nije uspeo bulonjSKIi tim da produži finalnu seriju u utakmici na u kojoj su bili domaćini na centralnom terenu Rolan Garosa – stadionu Filip Šatrije, pošto su poraženi u neizvesnoj završnici sa 92-85.

Tim iz dela Pariza u kom se igra i gren slem na kom je nedavno Novak Đoković ispisao istoriju, bio je nadomak prvoj pobedi, pošto je već tokom prve četvrtine vodio sa 16 poena prednosti! I u trećem periodu je imao dvocifrenu prednost, ali je onda došlo do izražaja iskustvo gostujućeg tima.

Evroligaš je u završnici potpuno istopio prednost i uveo utakmicu u neizvesnu završnicu, kada je na scenu stupio bivši košarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd!

Pri rezultatu 85-85, on je vezao dve trojke u poslendjem minutu – od kojih je jedna bila neverovatna- i rešio pitanje pobednika, ali i šampiona LNB lige!

On je bio najbolji u sovm timu sa 22 poena, 4 skoka i asistencijom, dok je Džerod Blosongejm imao identičan učinak, osim što nije zabeležio nijedno završno dodavanje.

Uskoro prvi pik na NBA draftu Vembanjama nije uspeo da donese pobedu Bulonju sa 22 poena, 7 uhvaćenih lopti i 2 asistencije, pa je tako odigrao poslednju utakmicu u ovom timu.

Najbolje ga je ispratio Tišon Tomas sa 20 poena, uz 5 asistencija i 3 skoka.

Ostaje da se vidi da li će Saša Obradović, i pored fantastične sezone, u kojoj je pored titule bio i treći u Evroligi, ostati na čelu tima, pošto je prema pisanju medija izvesno da se to neće desiti.

Pariz ipak može biti ponosan na učinak finaliste šampionata, za razliku od KK Pariza, učesnika Evrokupa, koji se nije domogao ni plejofa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović nakon potpisivanja ugovora: Diže nas ljubav prema Partizanu!

Danas je Željko Obradović potpisao novi ugovor sa Partizanom, na dve godine. Ovim povodom je organizovana konferencija za medije,...

POVEZANE OBJAVE