Obradović izneo utiske i istakao ključ pobede u drugoj utakmici

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu i u drugoj utakmici finalne serije ABA lige i tako poveli sa 2-0, maksimalno iskoristivši prednost domaćeg terena.

Svoje utiske posle pobede izneo je i trener Partizana Željko Obradović.

Još jednom fantastična atmosfera, čestitam igračima na zasluženoj pobedi. Vodimo 2:0 i potrebna nam je još jedna pobeda. Bliži smo nego na početku serije. Evidetno smo imali dva različita poluvremena. U prvom smo bili brzopleti, pravili greške, pogotovu u odbrani, gde smo dozvoljavali lake šuteve za tri poena igračima Zvezde. Probali smo da odreagujemo na poluvremenu i odigrali koncentrisanije i bolje u drugom. Bilo je u završnici mnogo faulova, ali kakogod, igrači zaslužuju pohvale za obe utakmice. Teško je igrati u ovom ritmu. Zato dolazi do oscilacija i neverovatnih grešaka, kako u napadu, tako i u odbrani, konstatovao je Obradović, pa dodao:

Ne znam koliko imamo prostora za napredak, koliko da se igrači odmore. Da budemo spremni za ono što nas očekuje u sledećoj utakmici i da odradimo dobar trening sa igračima koji nisu igrali, i da svi budu spremni da pomognu timu. Energija je na prvom mestu, probaćemo da koristimo što više igrača. Priprema za nedelju je u mislima, rekao je trener crno-belih.

Među ključni segmentima, koji su u drugom poluvremenu bili daleko bolji, jeste skok.

Zvezda u prvom poluvremenu 10, a na kraju 14 ofanzivnih skokova. Pričali smo o tome na poluvremenu. Naravno da je to jedan od problema. Prošlu smo imali skok više, ali kada razgovarate o skokovima treba da vodite računa i o drugim stvarima, odnosu izgubljenih i osvojenih lopti. Prošlu utakmicu smo dobili lako, a Zvezda imala više poseda. To se i nama dešavalo. Sve je na jednoj košarkaškoj utakmici važno, skokovi su veoma bitni i mi to radimo na treningu. Kada se priča o skoku prva stvar je želja, da se reaguje pre nego napadač. Razgovaraćemo i raditi na tom segmentu, izjavio je Obradović.

Treća utakmica na programu je u nedelju od 20.30, a domaćin će biti Crvena zvezda.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Predsednik Zvezde se javno zahvalio Baharu

Fudbalski klub Crvena zvezda postigao je dogovor sa bivšim trenerom Barakom Baharom oko isplata primanja. Tim povodom oglasio se...

POVEZANE OBJAVE