Zvezda nemoćna u grotlu Arene: Partizan na korak od titule u ABA ligi!

U okviru drugog meča finalne serije ABA lige košarkaši Partizana su savladali Crvenu zvezdu rezultatom 87:78 i napravili veliki korak ka osvajanju regionalne lige.

Partizan je poveo poenima Smailagića, sa druge strane Nedović je pogodio trojku za crveno-bele. Višena je tvrda prva deonica.

Smailagić i Kampaco su imali po devet poena i predvodili su svoje timove. Pokušao je Argentinac da bude prvi dvocifreni igrač na utakmici u poslednjem Zvezdinom napadu u četvrtini, ali ga je Egzum odlično sačuvao. Obe ekipe ubacile su po tri trojke, s tim što su crveno-beli imali šest ofanzivnih skokova, koliko Partizan ukupno. Gosti su u prvoj četvrtini ubacili 12 poena iz reketa i pokušavali da forsiraju bržu igru, što nije odgovaralo domaćima, a rezultat na kraju prve deonice je bio 23:22 u korist Partizana.

Prve poene u drugoj deonici je postigao Dobrić trojkom, a Smailagić je u nastavku postigao nove poene za svoj tim.

Zatim je za tri poena bio precizan Stefan Marković, a sa druge strane još jednu trojku je postigao kapiten Partizana Kevin Panter, a prethodno je Smailagić upisao strašno zakucavanje za 34:30 i prednost domaćeg tima.

Lazić je prvo bio polovičan sa linije penala, Onda su košarkaši Partizana izgubili loptu tako što je nisu izbacili za pet sekundi.

Nedović je posle pasa Fakunda Kampaca ostao sam u hali i pogodio za tri za novo poravnanje u ovoj utakmici. 34:3, a prve poene u dresu crno-belih upisao je i Janis Papapetru. Neizvesno je bilo u ovom periodu igre, a na kraju prvog poluvremena je rezultat bio 44:44.

Na startu drugog poluvremena Jam Madar je vratio prednost Partizanu, dok je Nedović pogodio nove poene. Partizan je napravio seriju od 7:0 nakon čega je Duško Ivanović bio primoran na tajm-aut. Igrala je Zvezda zbunjeno, došli su crno-beli i do plus devet, a pred sam kraj treće deonice pogodio je Lazić važnu trojku i smanjio zaostatak od šest poena pred poslednju četvrtinu.

Partizan je održavao prednost tokom poslednje deonice, Vildoza je postigao važnu trojku za svoj tim i uveo neizvesnost u završnica. Naneli je ubacio važnu trojku za 82:74. Uspeo je Partizan da održi prednost i ostvari važnu pobedu u ovom susretu rezultatom 87:78.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Dogovoreno: Bahar popustio, Zvezda uštedela!

Kako prenose mediji u Izraelu, Crvena zvezda je postigla dogovor sa bivšim trenerom Barakom Baharom oko isplata primanja. On je...

POVEZANE OBJAVE