DRAMA U BEČU: Prekid meča i golovi Joveljića za pobedu pred Bugare! (VIDEO)

Fudbaleri Srbije pobedili su u prijateljskom meču Jordan sa 3:2. U veoma uzbudljivoj utakmici u Beču, presudili su pogoci u finišu susreta. Srbija tako sa dobrim raspoloženjem dočekuje nastavak kvalifikacija za EP 2024.

Počelo je oštro pošto je već u prvom minutu Nasib dobio žurti karton. Rival sa bliskog Istoka imao je dve neiskorišćene šanse.

To je Srbija kaznila i u 7. minutu povela preko Strahinje Erakovića. Nakon kornera Kostića mu je Račić prebacio loptu na drugu stativu za prvenac u nacionalnom dresu.

Račić je u 15. minutu dobio prvi žuti karton u timu Srbije. Za to vreme je Jordan u roku od prvih 20 minuta uputio čak pet udaraca ka golu Srbije i jedan u okvir.

Srbija sa druge strane nije bila agilna osim pogotka iz 7. minuta. Jordanci su u 40. minutu imali priliku ali je lopta otišla u korner.

Sa prednošću su Orlovi otišli na odmor ali uz slabiju igru.

Jordanci to koriste i u 53. minutu dolaze do izjednačenja. Strelac je bio Al Mardi.

Srbija ni u drugom delu nije mogla da stvori izglednu priliku. Neprecizan je u 61. minutu bio Mladenović. Jordan odličnu partiju kruniše potpunim preokretom za 2:1.

Vođstvo im u 67. minutu donosi Al Tamari. Nije bilo uzbuđenja do poslednjih 10 minuta. Rezervista Dejan Joveljić doneo je našem timu izjednačenje u 84. minutu.

Odmah nakon toga je meč prekidan a prema poslednjim informacijama sudija je povukao igrače zbog utrčavanja navijača na teren.

U nadoknadi susreta je Srbija u potpunosti preokrenula novim golom Dejana Joveljića i trijumfovala.

Sledi meč kvalifikacija za EP 2024. 20. juna protiv Bugarske od 20:45. u Razgradu.

Srbija – Jordan 3:2 (1:0)

Eraković 7′, Joveljić 84′, Joveljić 90+4 – Al Mardi 53′, Al Tamari 67′

Srbija: Rajković, Eraković, Mašović, Babić, Lazović, Grujić, Račić, Kostić (od 46′ Mladenović), Samardžić (od 46′ Tadić), Đuričić, Jovanović (od 46′ Joveljić)

Jordan: Abulala , Nasib, Arab, Abuhašiš, Hadad, Sadeh, Al-Ravabde, Marde , Sulejman, Olvan, Al-Najmat

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SUPERLIGA SRBIJE: Vojvodina ubedljiva protiv Napretka

Fudbaleri Vojvodine pobedili su na svom terenu Napredak rezultatom 5:0 (4:0) i tako ostali u borbi za četvrto...

POVEZANE OBJAVE