NA PRAGU ČETVRTFINALA: Šampionke Evrope pregazile Slovačku!

Košarkašice Srbije napravile su večeras veliki korak ka prvom mestu u grupi i direktnom plasmanu u četvrtfinale EP u Sloveniji i Izraelu.

Branilac titule je ubedljivo slavio protiv Slovačke sa 90:52 .

Po četrtinama (30:12, 17:19,16:4, 25:17)

Prve poene na utakmici postigla je Ivana Raca.

Naše devojke su dobro otvorile meč i odmah na startu nametnule ritam. Stekle su +7 (10:3). Od tada su Srpkinje održavale vođstvo iako je bilo grešaka.

Bilo je i dvocifrene prednosti 21:11 u poslednja dva minuta prve deonice. Ubrzale su i završile je sa +18 (30:12).

Slovakinje su počele drugu deonicu serijom 5:0 koju je prekinula Maša Janković. Tokom tog perioda više od dva minuta nije bilo koša na obe strane.

Krajišnik je bila precizna sa slobodnih bacanja i prekinua post dva tima. Srbija je i dalje kontrolisala tempo meča održavajući razliku na oko +15.

Na pauzu su Srpkinje otišle sa 47:31. Raca i Krajišnik imale su po 8 poena uz 6 Anderson. Palenika je imala osam poena kod Slovakinja.

Srbija je i u drugom poluvremenu nastavila sa dobrom igrom u napadu. Pogotovu što su stigle do maksimalnih +24 (57:33). Sa 30 poena viška su ušle u poslednju četvrtinu izabranice Marine Maljković.

Moravičkova je otvorila četvrti period poenima. Taj deo igre protekao je samo u “odrađivanju posla” naše selekcije koja je i tu igrala maksimalno i rutinski susret privela kraju.

Najbolja u pobedničkom timu bila je Ivana Raca sa 16 koševa uz 11 Saše Čađo.

Kod Slovakinja, Palenikova je sa 10 poena bila jedina dvocifrena.

Srbiji u poslednjem kolu ostaje duel sa Mađarskom u nedelju od 15 časova. Time bi trebalo da bude overeno i prvo mesto u grupi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

CRNO-BELI BEZ DVA IGRAČA: Partizan oslabljen u Podgorici

Košarkaši Partizana sutra u Podgorici od 18 časova igraju drugi meč polufinalne serije ABA lige protiv Budućnosti. Tim Željka Obradovića...

POVEZANE OBJAVE