Magdeburg je šampion Evrope!

Nemački Magdeburg je novi šampion Evrope!

U spektakularnom finalu nemački tim je posle dva produžetka nadigrao poljski Kjelce 30:29 (26:26, 13:15). Nemački klub je četvrti put na krovu Evrope, poslednji put su bili najbolji 2002. godine, a do krune su došli pobedivši prvaka Barselonu u polufinalu, pa prošlogodišnjeg finalistu Kjelce.

Poljaci su vodili većim delom meča, ali se či da ih je presekao prekid zbog ukazivanja medicinske pomoći jednom novinaru kojem je pozlilo.

Kada je meč nastavljen, Magdeburg je izgledao agresivniji, a Kjelce je promašio dva šuta za pobedu u regularnom delu.

U produžecima je nemački tim pred kraj prvog i početkom drugog produžetka poveo dva razlike, i to je bila velika prednost za ovakav meč.

Kaj Smits je postigao osam golova za Magdeburg, Kristijanson i Damgard po šest, Muše 4, Jensen tri, Petersen, O’ Saliven i Bergendal po jedan, dok je brilnirao i golman Nikola Portner sa osam odbrana.

Aleks Dušebajev je bio najefikasniji kod Kjelcea sa osam golova, Morito i Nahi su postigli po pet, Danijel Dušebajev, Karalek po tri, Kunku i Turna po dva, a Šićko jedan. Uzalud je sjajni golman Andreas Volf zabeležio 15 odbrana, titula odlazi u Nemačku. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Novi udarac za Liverpul, korak unazad u borbi za titulu, remi protiv Vest Hema (VIDEO)

U prvoj utakmici 35. kola Premijer lige, izabranici menadžera Jorgena Klopa kao gosti odigrali su protiv Vest Hema nerešeno,...

POVEZANE OBJAVE