Čukarički angažovao pojačanje iz redova najvećeg rivala!

Čukarički je izgubio borbu sa TSC-om u završnici Superlige za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, odnosno obezbeđeno učešće minimum u grupnoj fazi Lige Evrope.

Međutim, sada su predstavili pojačanje upravo iz redova tima iz Bačke Topole. U pitanju je dugogodišnji čuvar mreže TSC-a Nenad Filipović, koji će preći na Banovo Brdo kao slobodan igrač, nakon što mu je istekao ugovor.

Čuka je privremeno rešila pitanje čuvara mreže tokom proleća pozajmicom Zorana Popovića iz Crvene zvezde, koji se vratio u redove šampiona, pitanje je do kada. Kao zamena stiže Filipović, koji je ove sezone izgubio mesto na golu tima sa severa zemlje od 19-godišnjeg Veljka Ilića.

On se na emotivan način oprostio od dosadašnjeg kluba.

Svaki početak ima i kraj. Posle pet godina i 140 utakmica, vreme je za novi početak. Čast i privilegija je bilo braniti za TSC, da ne pričam o ponosu zbog kapitenske trake. Veliku zahvalnost dugujem svima u klubu, u mom srcu zauvek ostaće čovek koji me doveo u TSC – pokojni Zoltan Sabo, naglasio je iskusni čuvar mreže.

Sada je i zvanično predstavljen u novom klubu.

Od prve sezone kad je TSC ušao u Super ligu, najveći konkurent na svim poljima je bio Čukarički, to je bio klub na čiju smo se organizaciju, rezultate i sistem funkcionisanja ugledali. U poslednjoj godini posebno nas je Čukarički terao da budemo još bolji, dizali su nas, i na kraju smo eto bili bodovno poravnati, bolji zbog skora u preliminarnom delu sezone. Kad smo nekad i pomislili da imamo limit, zbog tog rivaliteta morali smo da pomeramo granice. Čak i kad su Partizan i Vojvodina bodovno zaostajali, Čukarički nas je terao da budemo maksimalni do kraja, prisetio se trke svog bivšeg i sadašnjeg kluba Filipović.

On je i približio tok svoje karijere fudbalskoj javnosti.

Rođen sam u Užicu, u Slobodi sam počeo golmansku karijeru. Već u kadetskoj konkurenciji tadašnji prvi čovek Rada Ranko Stojić doveo me je u Beograd, vrlo brzo smo postali i omladinski prvaci Srbije. Imali smo vrhunsku ekipu, koja je iznedrila i kasnije reprezentativce Nenada Tomovića, Pejčinovića, Kaluđerovića… Potom me je otkupio Banat sa gazdom Mirkom Vučurevićem, i tu sam proveo prelepih dve-tri godine u Super ligi, bio sam najmlađi debitant u tom klubu. Zatim sam otišao u Mađarsku, bio sam u Videotonu i MTK. Usledila je i teža operacija 2012. godine, pa sam se vratio u Srbiju, stacionirao sam se u Radničkom iz Niša i Mačvi, i potom prethodnih pet godina u Bačkoj Topoli, napravio je retrospektivu novi golman Čukaričkog, koji će pokušati sa novim saigračima da se domogne Lige Evrope, ali će u svakom slučaju jesen provesti u evropskom takmičenju, jer ima obezbeđen plasman bar u Ligi konferencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAĐ JE SAMO PRIVREMENO REŠENJE: Dva kandidata za novog trenera Partizana!

Nakon što su zauzeli prvo mesto pred zimsku pauzu pobedom u Večitom derbiju, za fudbalere Partizana je sve krenulo...

POVEZANE OBJAVE