LUDNICA U HOLANDIJI: Italijani osvojili treće mesto u LN pobedom nad domaćinom u goleadi! (VIDEO)

Fudbalske reprezentacije Italije nije bilo na Mundijalu u Kataru, ali su zato odigrali značajnu ulogu u završnici Lige nacija!

Azuri su osvojili treće mesto u ovom komercijalnom UEFA takmičenju pobedom nad domaćinom Holandijom u veoma dinamičnoj utakmici sa 3-2!

Iako su vodili sa 2-0 od rane faze utakmice i na poluvremenu, i uvek bili u prednosti, do kraja su strahovali da će im pobeda izmaći i utakmica otići u produžetak!

Krenulo je žestoko! Već u šestom minutu je Federiko Dimarko doveo Italijane do prednosti od 1-0, nakon što mu je Raspadori lucidno asistirao petom.

Na 2-0 je već u 20. minutu povisio Davide Fratezi, koji se našao na pravom mestu nakon što se lopta odbila posle šuta Njonta. Ispostavilo se da je to poslednji gol u prvih 45 minuta.

Ipak, izabranici Ronalda Kumana nisu se predali ni tada, niti do samog kraja. Zapravo golovi u uvodnoj fazi bili su tek uvod u najveća uzbuđenja.

Stiven Bergvajn je u 68. minutu prepolovio zaostatak, kada je lopta došla do njega posle neuspešnog pokušaja centaršuta sa leve strane, a potom je fudbaler Ajaksa odličnom varkom sam sebi izgradio prostor za šut i zatresao mrežu.

Radost međutim nije trajala dugo, pošto je već četiri minuta kasnije “sevnula” kontra Italijana, kada se Fratezi našao i u ulozi asistenta, kada je odlično uposlio Federika Kjezu, a igrač Juventusa bio miran u završnici.

VAR je poništio gol Vauta Veghorsta u 82. minutu, jer se ispostavilo da je pre pogotka lopta pogodila Vajnalduma, a ne živi zid, pa je radost domaćih fudbalera i navijača bila uzaludna.

Upravo je Vajnaldum postigao drugi gol za “Oranje” u 89. minutu posle proigravanja od strane Vermana, i tako doneo završnicu za infarkt navijača iz ove dve zemlje, ali i nekoliko nerealizovanih šansi sa obe strane.

O pobedniku Lige nacija odlučiće večeras od 20.45 reprezentacije Hrvatske i Španije.

+

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Mladi košarkaš Partizana se prijavio za NBA draft!

NBA draft će se u Srbiji ove godine pratiti sa posebnom pažnjom, pošto se očekuje da plejmejker Crvene zvezde...

POVEZANE OBJAVE