MALJKOVIĆ VIDNO NEZADOVOLJNA: Mi nismo ekipa za velike domete

Košarkašice Srbije poražene su u poslednjem kolu grupe D Evropskog prvenstva od Mađarske u neizvesnoj završnici. Pritom nisu spele da obezbede poraz od 4 ili manje poena razlike, pa su izgubile i prvu poziciju.

Tako će put ka odbrani evropskog trona morati da nastave preko osmine finala, gde će im rivalke biti košarkašice Velike Britanije. Upravo će Mađarska kao prvoplasirana otiće direktno u osam najboljih selekcija.

Selektorka Marina Maljković bila je surovo iskrena nakon poraza.

Odigrale smo očajnu utakmicu, vrlo prosto. Igrale smo bez Tine Krajišnik koja nam je od velikog značaja pod samim košem. Sada je svima jasno zašto sam rekla da ne možemo da pobedimo Mađarsku, ako budemo igrale kao protiv Slovačke. Mi nismo ekipa za velike domete. Ako ne igramo na vrhunskom nivou u oba smera, mi ne možemo da stignemo do pobede. Pored poraza, ostali smo i bez četvrtfinala, pa idemo u osminu finala. Tako i treba da bude. Kada ne radiš dobro, kada ne zaslužuješ, trebaš da ispadneš na bolan način, nije krila razočarenje Marina.

Ona je istakla i očekivanja od meča sa Britankama.

Osmina finala je naša realnost. Velika Britanija je odlična selekcija, atletski je besprekorno spremna, moraćemo da odigramo mnogo bolje nego što je to bio slučaj protiv Mađarske. Moram da se zahvalim navijačima koji nam zaista daju veliku i bezrezervnu podršku, izjavila je Maljković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda odbranila titulu posle golova Olajinke i Endiaja! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su TSC na stadionu "Rajko Mitić" sa 2-1 i tako obezbedili obranu titule. Ovo je...

POVEZANE OBJAVE