Milijaš preuzeo tim koji će igrati u Ligi šampiona

Bivši dugogodišnji fudbaler Crvene zvezde Nenad Milijaš nastavlja svoju misiju kao trener u redovima šampiona Srbije.

On je trenersku karijeru započeo kao pomoćnik Vladana Milojevića, a zatim nastavio da to radi i kada je šef struke bio nekadašnji njegov saigrač iz reprezentacije Dejan Stanković, kao i ove sezone, kada je asistirao Milošu Milojeviću.

Sada je došao red na prvi samostalni angažman, pošto će predvoditi omladince Crvene zvezde, koji će nastupati i u Ligi šampiona, jer su pravila takva da omladinske selekcije prate seniorski tim.

Sada nekadašnji srpski reprezentativac i zvanično započinje novu misiju

Velika mi je čast i zadovoljstvo da preuzmem omladinsku selekciju i budem trener mladim igračima u Crvenoj zvezdi. Marakana je moja kuća i ovde se osećam srećno. Posle završetka igračke karijere sam imao privilegiju da ostanem u klubu i budem uz ljude koji su postigli neverovatne uspehe u prvenstvu i Evropi kao treneri Zvezde. Posle nekoliko godina vreme je za korak napred, odnosno samostalan trenerski angažman. Na veliko lično zadovoljstvo ostajem u klubu koji volim i gde je najlepše igrati i raditi. Predvoditi juniorsku selekciju kluba jeste veliki izazov, jer se pored rezultata zahteva pre svega razvoj mladih fudbalera, a očekuje nas i učešče u Ligi šampiona što će biti veliki poduhvat. Zahvalio bih se upravi kluba na ukazanom poverenju, kao i čelnicima Omladinske škole koji su me lepo dočekali i pružili podršku za dalji rad. Još jednom napominjem da mi je ogromna čast što ću prvi samostalan trenerski posao obavljati u klubu kojem sam dao sve, a koji je mene učinio fudbalskim profesionalcem i čovekom, rekao je Milijaš za sajt kluba.

Milijaš je u tri mandata sakupio 204 utakmice u dresu Zvezde, na kojima ima sjajan učinak od 55 golova i 42 asistencije, a iz igračkih dana je ostao upamćen pre svega po svom razornom šutu i kvalitetnom izvođenju prekida.

Igrao je i u reprezentaciji Srbije, kada je selektor bio pokojni Radomir Antić, i nastupao na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MITROVIĆ SE VRATIO NA TEREN: Srbin imao sukob sa navijačima velikog rivala (VIDEO)

Fudbaleri Al Hilala su u polufinalu Kupa Kralja Saudijske Arabije pobedili pre dva dana Al Itihad. Slavili su sa 2:1. Vodili...

POVEZANE OBJAVE