Nedović i Zvezdina odbrana poslali finale u četvrti meč

Košarkaši Crvene zvezde došli su prve pobede u finalnoj seriji pošto su slavili 91:78 i tako smanjili u seriji na 2-1.

Košarkaši Duška Ivanovića su do pobede došli posle dobrog drugog poluvremena u kojem su zaigrali bolju odbranu, ali i napadački dobili Nemanju Nedovića koji je sjajnom serijom prelomio meč.

Crvena zvezda je bolje otvorila meč i zahvaljujući agresivnosti došli su brzo do 9:3 i naterali Željka Obradovića da zatraži minut odmora.

Posle toga partizan je našao svoju igru i brzo su preveli serijom 8:0 i od tog trenutka do kraja prve četvrtine se igralo u egalu. Na kraju je bilo 19:21 za crno-bele.

U drugom periodu igralo se u serijama. Prvo je Partizan poveo 19:25, što im je bilo najveće vođstvo, da bi Crvena zvezda na krilima Vildoze napravila seriju 13:2 i povela 32:27.

Ponovo je partizan našao igru uz pomoć 6 vezanih poena Anđušića i na odmor su ponovo otišli sa vođstvo 38:41, posle trojek nanelija uz faul u poslednoj sekundi poluvremena.

Partizan je u drugo poluvreme ušao sa problemom sa lilčnim greškama pošto su Lesor, Smajlagić i Egzum imali po 3 faula.

Upravo je to Zvezda koristila na početku trećeg perioda pošto su napali preko Luke Mitrovića na niskom postu i to je donelo rezultate. Domaći su igrali dobru odbranu, a Partizan je održavao šut za tri poena.

Značajniju prednost izabranici Duška Ivanovića su napravili na 90 sekundi do kraja kada su poveli 60:53, ali je do kraja Partizan preko Egzuma koji je vezao 6 poena smanjio na 62:59 posle 30 minuta.

Početak poslednjih 10 minuta je protekao u dobrom napadu domaćih koji su preko Vildoze i Nedovića našli potrebne poene i posle ulaza Nedovića došli su do najveće prednosti 75:65 na 6 minuta pre kraja meča.

Partizan je teško pronalazio poene u tim trenucima, i dugo je stajao rezultat 77:68 kada se čini da je domaćin propustio šansu da prelomi meč. Panter je trojkom supstio na 6 poena minusa i doneo opet neizvesnost.

Nedović vraća trojku posle pogođena tri slobodna bacanja, a Mitrović u narednom napadu donosi 11 poena viška na 3 minuta pre kraja – 82:71.

U nastavku meč je bio rešen i bilo je pitanje samo kojim će se rezultatom završiti. Na kraju 91:78.

Kod Zvezde najefikasniji je bio Nedović sa 19 poena, Petrušev i Mitrović sa 16, Vildoza je dodao 14.

Kd Partizana Egzum 16, Madar 15.

Sledeći meč je na programu 20. juna, a domaćin je Crvena zvezda.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina i Zvezda remizirali u Novom Sadu, dobra partija Mimovića (VIDEO)

Fudbaleri crvene zvezde i Vojvodine remizirali su bez golova (0-0) u Novom Sadu, u utakmici 32. kola Superlige, odnosno...

POVEZANE OBJAVE