PROMAŠENI ZICERI, IZGUBLJENE LOPTE, TEHNIČKE… Košarkašice izgubile utakmicu i prvo mesto u završnici

Košarkašice Srbije, braniteljke pehara, poražene su u trećem kolu grupe D Evropskog prvenstva od Mađarske sa 81-75, u utakmici odigranoj u hali “Stožice” u Sloveniji.

Nije Srbija do kraja uspela ni da ostvari poraz od 4 ili manje razlike, što je bilo potrebno za opstanak na prvom mestu tabele. Tako će upravo Mađarice direktno u četvrtfinale, dok će naše morati da igraju i osminu finala.

Porazu su kumovali mnogi promašeni ziceri i izgubljene lopte u najvažnijim momentima, a presudna je bila treća četvrtina koju su naše odigrale jako loše i izgubile sa čak 27-11.

U ovoj utakmici je naša reprezentacija bila lišena pomoći kapitena Tine Krajišnik, koja se povredila pred početak, a njeno odsustvo je bilo veoma vidljivo pod koševima.

Prvo poluvreme proteklo je u neizvesnoj borbi, ali su naše košarkašice češće bile u prednosti. Tako su uspele da odu sa razlikom od 5 poena i na poluvreme, najviše zahvaljujući trojci iskusne Nevene Jovanović u finišu. Tako je naš nacionalni tim vodio na polovini utakmice sa 44-39.

Na startu drugog poluvremena usledili su trenuci opuštanja kod naših, pa je protivnik velikom serijom od 10 poena potpuno preokrenuo na 46-44.

Potpuno se okrenula situacija na terenu i Mađarice su na minut i 42 sekunde do isteka trećeg perioda stigle i do prve dvocifrene prednosti na utakmici zahvaljujući trojci Bernadet Horvat (60-50). Nisu se ni tu zaustavile, pa je razlika narasla i na +13 do isteka četvrtine. Ovakvom razvoju situacije kumovali su i brojni promašeni ziceri, pre svih Dragane Stanković.

Srpkinje su bolje otvorile poslednju deonicu i završnicu uvele u neizvestan tok, ali nikako nisu uspele da prelome, čemu su kumovale i mnoge greške, pre svega najboljih igračica Crvendakić i Anderson u dva uzastopna napada, kada su gubile loptu.

Uspele su naše košarkašice u dva navrata da se spuste na odgovarajućih -3, poslednji put nakon trojke Saše Čađo u samoj završnici. Međutim, Topuzović je ispala u odbrani, pa je Kiš bila potpuno sama kada je došla do ofanzivnog skoka posle promašaja saigračice i poena koji su značili prvo mesto i veliki uspeh za njen nacionalni tim.

Prethodno je u trenucima kada je postojala šansa za preokret dosuđena tehnička greška Ivani Katanić prilikom proslave poena.

Virag Kiš je na kraju bila i najzaslužnija za pobedu sa dabl-dablom od 21 poena i 11 skokova, na šta je dodala i 2 asistencije. Bernadet Horvat je dodala 12, uz 2 uhvaćene lopte i 3 asistencije.

U redovima našeg tima najefikasnija bila je Ivon Andrson sa 18 ubačenih poena, uz još 2 završna dodavanja. Saša Čađo i Jovana Nogić su takođe imale dvocifren učinak sa po 12 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milan ga se rešava, a sada sledi protivnapad: Stefano Pioli preuzima kormilo omraženog rivala

Premda je osvojio Skudeto i s Milanom igrao polufinale Lige šampiona, Stefano Pioli ostaje bez angažmana na San Siru...

POVEZANE OBJAVE