Piksi pred Bugarsku o Krstajiću i ko počinje u napadu

Reprezentaciju Srbije očekuje meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske koji je na programu u utorak.

Selektor Dragan Stojković Piksi je održao konferenciju za novinare pred meč o kojem je pričao o protivniku kao i o tome kako će se reprezentacija snaći bez Mitrovića i Vlahovića.

Domaće novinare je zanimalo mišljenje selektora Stojkovića o bugarskoj selekciji?

Imam respekt, nema podcenjivanja, moramo biti obazrivi i sa punim respektom prema Bugarskoj. Tako ćemo se i ponašati. Bugarski tim ima nekoliko odličnih igrača, veoma dobri. Onaj ko ih podceni, imaće velikih problema.

Susret sa selektorom Mladenom Krstajićem?

Mladen Krstajić je moj veliki prijatelj, a bugarski tim i on sam imaju problema jer nisu dobro startovali i učiniće sve da dođu do bodova. Bićemo oprezni, fokusirani smo na nas. Sutra ćemo biti sportski neprijatelji, ali naravno, ostaćemo i dalje veliki prijatelji.

Gde je prednost Srbije?

Pre nego su krenule kvalifikacije, rekli smo da će svaka utakmica za nas biti finale. Sutra je treće finale, rešili smo dva finala protiv Litvanije i Crne Gore, želimo da nastavimo u tom ritmu. Pokušaćemo da nametnemo naš stil igre, da budemo dominantni i da nam to donese prednost. Došli smo u Razgrad da odigramo dobru utakmicu i da pobedimo. Ali neće biti lako u svakom slučaju, istakao je selektor Stojković.

Krstajić stalno menja sistem i igrače, konstatacija i pitanje bugarskih novinara?

Moj zadatak i prioritet je da reprezentaciju Srbije spremim na najbolji način i veoma sam skoncentrisan na moj deo posla. A šta radi drugi tremer, to nije moj deo posla, ali naravno da znamo dobro njegov rad, tim i detalje oko igre, jer to je moj posao. Imamo dovoljno informacija, sve smo analizirali.

Na kraju pitanje za selektora, ko će početi meč Joveljić ili Jovanović?

U odsustvu naših najboljih napadača, Mitrovića, Vlahovića i Jovića, moramo da pronađemo rešenje. I to ćemo da uradimo. Spomenuli ste Joveljića i Jovanovića. Da,  jedan od njih će početi utakmicu . A možda će i obojica, zaključio je selektor Dragan Stojković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POMINJAN DOLAZAK U BEOGRAD: Potpisala Zvezdina želja iz Evrolige

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet plasirali su se u finale ABA lige. I u drugoj utakmici polufinala, bili su ubedljivi protiv...

POVEZANE OBJAVE