Dobio je otkaz zbog sukoba u klubu Kristijana Ronalda, a sada preuzima najmoćniju ekipu Italije

Francuski stručnjak Rudi Garsija vodiće Napoli u narednoj sezoni. Objavio je to aktuelni italijanski prvak na svojim stranicama.

Francuz je tako i službeno nasledio Lusiana Spaletija koji je odlučio napustiti klub iako mu je doneo najveći uspeh od vremena Diega Maradone, a Garsija je dobio težak zadatak pokušati ponoviti ovaj rezultat.

Garsija je trenersku karijeru počeo kao 30-godišnjak nakon što je zbog povrede leđa morao prekinuti onu igračku. Nakon amaterskog Corbeil-Esonnesa vodio je Sent Etjen, Dižon, La Mans, Lil, Romu, Marsej, Lion i Al Nasr.

Sa Lilom je osvojio dvostruku krunu 2011. kada je proglašen i najboljim trenerom Lige 1. Sa Marsejom je 2018. igrao u finalu Lige Evrope i izgubio od Atletika.

Njegov zadnji klub bio je Al Nasr gde je vodio Kristijana Ronalda, a dobio je otkaz u aprilu. Francuski stručnjak preuzeo je Al Nasr u junu prošle godine, a smenjen je zbog navodnog lošeg odnosa s igračima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

TEK ŠTO JE STIGAO: Mora naredio upravi Juventusa da mu dovedu zvezdu Serije A!

Novi trener Juventusa Tijago Mota već je kaparisao dosadašnjeg golmana Monce Di Gregorija, ali tu se neće zaustaviti. Njegova sledeća...

POVEZANE OBJAVE