Igraće se majstorica: Zvezda izjednačila protiv Partizana u finalnoj seriji ABA lige!

U okviru četvrtog meča finalne serije ABA lige košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 68:56 i o osvajaču ABA lige će odlučivati peta utakmica koja se igra u Areni.

Partizan je imao prvi osetnije vođstvo, 6:12, ali uspela je Zvezda da se vrati. Dobrić je sve pokrenuo trojkom, a zatim je usledila prava dominacija domaćeg tima u ovoj deonici, dok rivalu sa druge strane ništa nije išlo.

Serijom 14:1 se završila prva deonica, Crvena zvezda je kontrolisala ovaj deo susreta čvrstom odbranom potpuno je otupela oštricu večitog rivala koji nije ubacio ništa iz igre pet i po minuta, a rezultat na kraju prve deonice je bio 20:13 za crveno-bele.

Međutim, potpuno druga priča je usledila u drugoj deonici. Smailagić je pogodio trojku, sa druge strane Zvezda je ušla u ozbilje probleme jer su i Mitrović i Martin imali po tri faula, a Panter je novom trojkom utihnuo dvoranu Aleksandar Nikolić za 20:19 i potšuno rezultatski vratio svoj tim.

Međutim, sjajno je Zvezda u nastavku igrala odbranu, a u napadu su se razigrali Argentinci, Kampaco je iz kontre pretvorio lake poene, a zatim je za potpunu eksploziju u hali upisao trojku, a na kraju prvog poluvremena rezultat je bio 32:24.

Furiozno je Zvezda krenula nakon poena Egzuma, Kampaco je pogodio trojku, a zatim je Dobrić upisao nove poene. Usledili su napadi Partizana bez ideje, srljalo se iz greške u grešku, Anđušić je poslao loptu u aut, odmah je izašao napolje i vratio se Avramović. Ipak i Zvezda je pred kraj treonice srljala, crno-beli su uspeli da smanje zaostatak, i na kraju ovog perioda igre rezultat je bio 49:39 u korist domaćeg tima.

Na startu poslednje deonice Marković je pogodio trojku, ali Partizan je u narednim momentima uspeo da se vrati, poenima Ledeja i Madara, nakon čega je Duško Ivanović bio primoran na tajm-aut.

Panter je držao Partizan u životu, a Stefan Lazarević je postigao važnu trojku za crveno-bele, istom merom je uzvratio i Egzum. Međutim, usledili su momenti Fakunda Kampaca. Uspela je Zvezda da održi prednost i upiše pobedu u ovom susretu rezultatom 68:56.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DOLAZI SA VOŠOM U HUMSKU: Bivši igrač Zvezde imao poruku pred Partizan

Fudbaleri Vojvodine u 3. kolu plej-ofa Superlige Srbije gostuju Partizanu. Trenutno su petoplasirani i imaju pet poena zaostatka od Radničkog...

POVEZANE OBJAVE