Košarkašice slomile Britanke za plasman u četvrtfinale!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je bila bolja od Velike Britanije sa 66-60 u veoma neizvesnom okršaju!

Pre dva dana Mađarska je neprijatno iznenadila naš nacionalni tim, pa je odbrana krune morala da krene zaobilaznim putem, preko duela sa Britankama. Nije bilo lako, ali je položen možda i najteži ispit.

Ono što posebno raduje to je da se u tim, nakon povrede i propuštene utakmice protiv Mađarica, vratila kapiten Tina Krajišnik (ex Jovanović), i odigrala skoro 33 minuta, uz po 8 poena i skokova.

Čitav tok utakmice je bio veoma neizvestan. Tokom prvog poluvremena ekipe su se smenjivale u vođstvu koje nije iznosilo nijednog trenutka više od šest poena, koliko su naše vodile početkom druge deonice.

Srpkinje ipak nisu ispuštale prednost kada su je se domogle u završnici treće četvrtine, iako je do kraja sve bilo otvoreno i najveća dostignuta razlika bila je od 8 poena.

Najefikasnija u pobedi našeg tima bila je Jovana Nogić sa 16 poena, uz 4 skoka i asistenciju. Ona je ovog puta bila preciznija u šutu za 2 poena, dok je ubacila dve trojke iz šest pokušaja.

Dvocifrene sa po 10 poena bile su još i Maša Janković (3 skoka, 2 asistencije) i Ivon Anderson (5 skokova, 3 asistencije).

U poraženom timu se najviše istakla Temi Fagbenle sa 20 poena, 7 skokova i 3 završna dodavanja, dok je Kristina Anigve zabeležila dabl-dabl učinak sa 13 poena i 14 skokova.

Protivnik za plasman u polufinale našim košarkašicama biće reprezentacija Belgije, koja je osvajanjem prvog mesta u grupi obezbedila direktan plasman u najboljih osam i imaće utakmicu manje od našeg nacionalnog tima, što može biti mač sa dve oštrice.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PL: Debakl Junajteda! (VIDEO)

Mančester Junajted nastavlja sa katastrofalnom sezonom, pošto su doživeli pravi debakl na gostovanju Kristal Palasu. Tim Erika Ten Haga poražen...

POVEZANE OBJAVE