Kraso na predstavljanju: Hoću da osvajam titule, volim da igram sa loptom

Crvena zvezda je predstavila drugo letnje pojačanje pred sezonu u kojoj ih čeka učešće u Ligi šampiona.

Posle Jovana Šljivića, za srpskog šampiona je potpisao napadač Žan Filip Kraso.

On je potpisao ugovor na 4 godine, a zadužio je broj 17 na dresu.

Na promociji prvi je reč uzeo sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela.

 Zadovoljstvo mi je da predstavim novo pojačanje u aktuelnom prelaznom roku – Žan Filip Krasoa. Tražili smo napadača, a pred nama je igrač koji je bio u Sent Etjenu gde je poneo epitet najboljeg strelca, i upisao 17 golova uz 12 asistencija i to kao kapiten. Takođe, igra i za reprezentaciju Obale Slonovače. Krasoa smo primetili početkom prošle sezone, gledali ga i imamo mišljenje da poseduje veliki kvalitet koji će unaprediti kod nas. Verujemo i da će unaprediti igru Crvene zvezde. Želim mu da ostvari sve svoje snove i da bude isto tako efikasan kao i prošle godine, te da se svi zajedno radujemo novim uspesima našeg kluba, rekao je Mrkela.

Kraso je sa osmehom na licu govorio o dolasku u Zvezdu. 

– Tek sinoć sam stigao u Beograd, tako da sam još uvek pod utiscima i nisam stigao da obiđem grad. Veoma sam srećan što sam ovde, jedva čekam da počnem sa treninzima i da radim ono što znam, a to je da igram fudbal. Za Zvezdu znam, čuo sam i ranije, svestan sam veličine kluba, kao i navijača koji su fantastični. Jedva čekam da zaigram pred njima. Da dođem, osim navijača koji su sjajni, presudilo je i to što imam mogućnost da postanem šampion sa Zvezdom, to mi je izuzetno bitno, volim da pobeđujem. Naravno, faktor je i veličina kluba, a razgovarao sam i sa Markom Marinom mnogo, što je takođe uticalo. 

Za Krasoa je Zvezda motiv, a ne pritisak. 

– Nema pritiska, igrao sam velike utakmice u Francuskoj, napadao sam i PSŽ. Tako da, ovo je više motiv, a ne pritisak da se što bolje pokažem u Ligi šampiona i zaigram za Zvezdu. Što se broja tiče, 17 i 7 mi se prepliću i kroz karijeru i kroz život. U Sent Etjenu sam nosio 17, tako da sam zato izabrao i u Zvezdi taj broj. 

Pokazao se Kraso u Francuskoj kao neko ko je veoma spretan sa loptom u nogama.

 Odgovara mi polivalentnost, volim da imam loptu u nogama i izbegavam pasivnost u igri, Objasnio je novi napadač Crvene zvezde.

Žan Filip Kraso je rođen 17. jula 1997. godine u Štutgartu, ali je juniorski staž proveo u francuskom Lorijenu. Nakon što je golovima skrenuo pažnju na sebe u nižim ligama Francuske, Sent Etjen ga je doveo u svoje redove gde je doživeo potpunu fudbalsku renesansu. U međuvremenu je i debitovao za reprezentaciju Obale Slonovače, čiji je sada nezamenjiv član. Sezonu za nama završio je kao treći strelac francuske Lige 2, a učinak je impozantniji kada se doda i to da je na 35 mečeva uz 17 golova zabeležio i 12 asistencija. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Košarkaš Budućnosti udario na sudije nakon poraza od Partizana: Varaju da bi dva ista tima igrala u finalu

Košarkaši Partizana večeras su se nakon preokreta u majstorici protiv Budućnosti plasirali u finale ABA lige, gde ih očekuje...

POVEZANE OBJAVE