Novi direktor želi revoluciju u Evroligi: Seleri kep, javne plate, plej-in…

Novi izvršni direktor košarkaške Evrolige Paulijus Motiejunas je skoro stupio na dužnost, a već je spremio par revolucionarnih promena u evropskoj košarci po uzoru na NBA.

Naime, on je izjavio da će predložiti da svi timovi javno objave plate igrača i dodao da se zalaže za “seleri kep”.

– Nadam se da će to biti moguće. Pričamo o razbijanju tabu teme. To za mene deluje neizbežno i tako bi trebalo da bude. Imamo primer NBA. Da li bi to mogli da izvedemo u Evropi? Nadam se da je to slučaj, rekao je Motiejunas.

On je istakao da ne vidi razlog da Evroliga nešto sakrije.

– Uz dužno poštovanje, ne vidim ni razlog da se u medijima preuveličavaju stvari. Ako sve činjenice budu dostupne, nema mesta za interpretacije. Nadam se da ćemo to moći da izvedemo, ali moramo da vidimo šta klubovi misle, istakao je Motiejunas.

Litvanac, koji je zamenio Maršala Glikmana, je istakao da se zalaže za uvođenje gornje granice plata u Evroligi.

– Rekao bih da uspešno idemo ka tome. Sastao sam se da radnom grupom koja se bavi tim pitanjem i već su napravili značajan napredak. Morao da potvrdimo određene detalje, ujedinim stavove i razmišljanja svakog tima pre nego što pritisnemo dugme za početak.

Izvršni direktor Evrolige izneo je i svoj stav o uvođenju plej-ina.

– Postoje razgovori, pričaćemo i sa klubovima. Osnova naše lige je da svaki tim igra sa svima ostalima. To je osnova i na tome mora da ostane. To se neće menjati.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE