SRBIJA OSTAJE NEPORAŽENA: Krstajić zatvorio put ka golu, ali mu sva tri boda izmakla u poslednjem minutu nadoknade! (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je u trećoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv poslednjeplasirane Bugarske u Razgradu, pošto je na kraju bilo 1-1.

Izabranici Dragana Stojkovića prikazali su večeras prilično bledu partiju, pošto i pored inicijative u većem delu utakmice nisu uspevali da dođu do konkretne prilike, pa su uputili samo jedan šut u okvir gola sve do samog kraja, kada je domaćina šokirao Darko Lazović izjednačujućim pogotkom!

Zapretila je naša reprezentacija već u petom minutu kada je Tadić izveo korner. Gađao je kapiten Nikolu Milenkovića, ali je štoper Fiorentine bio neprecizan u pokušaju glavom.

Nedugo zatim zapretio je i Živković, koji je odlično prošao po desnoj strani, ali se odlučio da asistira, što nije iznenadilo odbranu Bugara, koji su presekli tu loptu.

Srbija je imala potpunu inicijativu u prvih pola sata, pa Bugari nisu uspevali da često priđu našem golu. Ipak iz toga nije proizašao gol, što je moglo da bude kažnjeno u 30. minutu. Tada je Gudelj načinio grešku pošto nije napravio ofsajd zamku, ali to nije iskoristio Rusev, koji je šutirao van okvira gola.

Potom je došlo do perioda igre u kom je stanje na terenu obilovalo većom ravnotežom između dva tima, međutim čitavih prvih 45 minuta nije donelo veća uzbuđenja jer je prvi šut u okvir gola uputio Saša Lukić tek u 44. minutu, ali je taj pokušaj bio nedovoljno kvalitetan, pa ga je lako zaustavio golman Đulgerov.

Naši fudbaleri su izašli sa ležernim stavom nakon pauze i to ih je koštalo već na startu. Niko nije izašao u blok kada je otpočela akcija domaćina po desnoj strani, pa se sve završilo pogotkom Despodova, na našu nesreću. Sergej Milinković-Savić mnogo je kasnio i nije čuvao nijednog fudbalera, pa je strelac gola imao dosta prostora da iz blizine zatrese mrežu posle povratnog pasa mladog igrača Intera Nikole Ilijeva.

Nisu naši reprezentativci uspevali da pronađu put do gola i izjednačenja, pa je selektor Stojković reagovao uvođenjem Jovanovića umesto Lukića, te su od 55. minuta ove utakmice tako po prvi put u istoriji u samom špicu u A reprezentaciji zaigrali u tandemu Dejan Joveljić i Đorđe Jovanović.

Bila je selekcija Mladena Krstajića, bivšeg selektora Srbije, blizu drugog gola u dva navrata. Prvo je u 61. minutu umalo strelac prvog gola mogao da upiše i asistenciju, ali je glavom sa prve stative ipak promašio Čočev. Osam minuta kasnije Krastev je prodrmao prečku gola Orlova, koje je ostala jedina brana za spas tada.

Naši su na drugoj strani napadali, ali nisu uspeli da dođu do konkretne šanse i šuta u gol, pošto je odbrambeni bedem domaćih bio vrlo skoncentrisan i na visini zadatka.

Mogli su srpski fudbaleri da priprete u 75. minutu, kada je Jovanović uspeo da stigne loptu za koju je delovalo da će završiti u autu. Nakon toga je Lazović uputio solidan centaršut, ali je Joveljiću malo falilo da dođe do lopte. Odmah na drugoj strani mogla je ponovo da nas košta velika greška Gudelja, ali se sve završilo dobro po naš nacionalni tim.

Imali su fudbaleri Srbije veliku šansu u 89. minutu da “izvade fleke”, ali je posle lepe akcije Tadića i Mladenovića, šut Joveljića iz blizine izblokiran. Ubrzo nakon toga još jednom je na isti način zaustavljen mladi napadač, dok u samom finišu ni Jovanović nije došao do gola jer je previše čekao.

Ipak, na kraju su naši došli do slatkog boda, posle odličnog šuta iskusnog Darka Lazovića u foto-finišu utakmice!

Ovaj bod je jako vredan, jer Srbija sada ima isti broj bodova kao i Mađarska, sa kojom deli prvu poziciju, s tim da Mađari imaju minimalno bolju gol-razliku.

BUGARSKA (4-4-2): Djulgerov – Popov (85. Galčev), Antov, Hristov, Gruev – Petkov, Iliev (66. Stefanov), Kraev, Čočev (66. Krastev) – Rusev (81. Petrov), Despodov (78. Delev)

SRBIJA (3-4-2-1): VMS – Milenković, Gudelj, Pavlović – Živković (71. Lazović), Maksimović (81. Grujić), Lukić (58. Jovanović), Kostić (71. Mladenović) – Tadić, SMS – Joveljić

FOTO: FSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OVDE TE ČEKA POKLON VAUČER ZA OPREMANJE STANA: Prijavi se na OVOM LINKU i osvoji 10.000 EVRA!

Kako da dođeš do poklon vaučera za opremanje stana? Proleće je znak za „čišćenje“, kao i za uređenje domova, a...

POVEZANE OBJAVE