NADA ZA F8: Sjajna Srbija srušila Nemačku!

Odbojkaši Srbije ostvarili su prvu pobedu u drugom kolu druge nedelje turnira Lige nacija u Roterdamu. Oni su sa 3:1 bili bolji od selekcije Nemačke.

Obe selekcije bile su sigurne na startu prvog dela igre. Panceri su se nakon četrnaestog poena odvojili na 8:6. Srbija je uspevala da održava priključak.

Naš tim je u kasnijoj fazi seta preokrenuo i poveo 20:18. Uspeli su to da zadrže Orlovi za vođstvo.

Nemačka tokom drugog seta stiče +2 i 9:7. U kasnijoj fazi seta je protivnik uvećao prednost na +5 (17:12) Zadržali su je za poravnanje rezultata.

Srbija je imala minimalnu prednost na početku četvrtog seta. Odvojili su se na 9:7 izabranici Igora Kolakovića. Nemačka je uspela da preokrene i povede 17:16 u završnici seta.

Srbija tada pravi seriju 3:0 što joj kasnije donosi novo vođstvo i obezbeđuje bar bod u slučaju taj brejka.

Naš tim odlično počinje četvrti set i vodi sa 6:2. Nemačka uspeva da se vrati i priđe samo na poen zaostatka nakon prethodne serije 4:0. Od tada se igralo egal.

Srbija je ipak uspela da se odlepi i povede 16:13. Naš tim je uspevao da se održi na +3. Dozvolili su Nemačkoj kasnije da poravna na 21:21. U dramatičnom finišu, Srbija stiže do trijumfa.

Luburić je bio najefikasniji sa 14 poena koga su pratili Ivović i Kujundžić sa po 11 poena. U timu Nemačke Breme je imao 13 poena a poen manje Veber.

Srbija se trenutno nalazi na 10. mestu sa učinkom 3:9 dok prvih osam selekcija ide na završni turnir.

Naredni meč Orlovi igraju sutra od 20 sati protiv Italije.


Srbija – Nemačka 3:1 (25:21, 20:25, 25:23, 25:23)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MUČIO SE SA POVREDAMA: Kurtoa konačno na terenu!

Nakon remija sa Bajernom u polufinalu Lige šampiona, fudbaleri Real Madrida okreću se obavezama u prvenstvu. Sutra dočekuju ekipu Kadiza....

POVEZANE OBJAVE