Partizan nakon deset godina ponovo na tronu ABA lige!

 U “majstorici” finala ABA lige košarkaši Partizana su savladali Crvenu zvezdu i osvojili regionalnu ABA ligu. Rezultat na kraju meča je bio 96:85.

Panter je trojkom otvorio meč, a zatim neuspešan napad crveno-belih, da bi u nastavku Panter bio fauliran i pogodio je tri slobodna bacanja za vođstvo od 6:0. Luka Mitrović je postigao prve poene za Zvezdu, a Partizan je u ovim momentima bio bolji,  Alen Smailagić je kaznio preuzimanja Crvene zvezde i ofanzivnim skokom došao do situacije za lake poene i prvog zakucavanja. Međutim, i Zvezda je držala priključak poenima Nedovića i Kampaca. Ali prva deonica je u nastavku bila u znaku trojka košarkaša Partizana, pokađali su Trifunović, Naneli, Ledej, a sa druge strane Zvezda se mučila u napadu pa je rezultat na kraju prve deonice bio 30:18.

U drugoj seonici prve poene je postigao Ledej, zatim zakucavanje Petruševa, ali potom još jedna trojka nezaustavljovg Ledeja za plus 16.

Partizan je apsolutno dominirao i u drugoj deonici, lesor je pogodio oba slobodna bacanja za pus 20, a sa druge strane jedina svetla tačka u Zvezdi je bio Dobrić koji je postigao novu trojku, ali crno-beli su sa dvocifrenom prednošću otišli na odmor,a rezultat je bio 54:34.

Bolje je Zvezda ušla u drugo poluvreme, Mitrović je pogodio sloboda bacanja, međutim nova trojka sjajnog Pantera, a sa druge strane je istom merom uzvratio i Nedović.

Panter je nastavio sa sjajnom igrom, ali sa druge strane Bentil je bio izuzetno dobar, a trojkom Dobrića Zvezda smanjuje na minus 12. Uspeli su crveno-beli da smanje i na minus seda, Kampaco je pogodio važnu trojku, a rezultat na kraju treće deonice je bio 75:68.

Smailagić je poenima otvorio poslednju deonicu, zatim je nove poene upisao Panter, međutim, Vildoza je postigao ludu trojku, a zatim je Nedović uradio sve sam i pogodio za dva. Ipak usledili su momenti Partizana, Petrušev je bio van fokusa, a sa druge strane Egzum je zakucao i približio Partizan pobedi. Nedović sa druge strane nije uspeo da pogodi, Panter ponovo pogađa, i Partizan je ostvario pobedu u ovom meču rezultatom i osvojio ABA ligu 96:85.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE