SLUČAJEVI MANDIĆ I JAKŠIĆ: Oglasio se Jelenić, svaki interes kluba je manji nego od države Srbije!

Vaterpolo reprezentacija Srbije danas kreće na kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo koji će se igrati u Istanbulu od 23. do 25. juna.

Selektor Uroš Stevanović odredio je spisak za taj događaj a i finale Svetskog kupa i Svetsko prvenstvo.

Zbog tenzija u i oko reprezentacije u vezi sa statusom najboljih igrača oglasio se predsednik VSS Viktor Jelenić:

Pojavljuju se mišljenja da je savez trebalo da reaguje u ovim događanjima, posebno kada se radi o igračima koji su među najboljima na svetu. Ne može savez da se meša u odnos kluba i igrača. Igrač kada potpiše ugovor ima prava i obaveze. Nisu nas pitali kada su potpisivali ugovor, to je njihov međusobni odnos. Sigurno da ga imam, to je lično mišljenje. Nije u redu da se sa dva najbolja igrača na svetu, dvostruka olimpijska pobednika, momaka koji treba da budu nosioci nove reprezentacije, tako nešto radi. Bio sam godinama predsednik kluba i znam kako je to. Ne može da se jedan igrači za vreme prvenstva pošalje da trenira sa drugim timom, da se za drugog napravi obeštećenje od 150.000 evra koje je fudbalsko za naše prilike. Pri tome da mu je neizvesna igračka budućnost ako se novi klub ne pronađe, izjavio je on za sajt VSS.

Dušan Mandić

On je dalje obrazložio mišljenje o slučaju Nikole Jakšića i Dušana Mandića:

Svaki interes kluba je mnogo manji od države Srbije i to važi za bilo koju sferu života. Ovo što se događa trenutno u vaterpolo sportu je u mnogo manjem obimu od onoga što se događja globalno u našoj zemlji. Imamo događanja na Kosovu koji su vrhunski nacionalni interes, prioritet svih priroteta a dešavaju se šetnje Srbija protiv nasilja gde se blokira auto put i to je neka vrsta nasilja. Igrao sam 15 godina na zapadu i to nikada nisam video, doživeo da se blokira auto put u svrhu političke borbe. Tako i sada imamo klub koji gleda samo svoje interse a sa druge strane neke političke stranke koji žele da profitiraju u ovoj situaciji. To nije u redu. Ponavljam interes Srbije je najveći i najvažniji koji može da postoji, zaključio je Jelenić.

Nikola Jakšić, FOTO: VSS/Slobodan Sandić

Foto: Vaterpolo Savez Srbije

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE