STIGAO OŠTAR ODGOVOR: Soro se obratio Jeleniću, pominjao slučaj Jakšić i Mandić, dotakao se i Zvezde!

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić danas se oglasio u slučaju dvojice vaterpolista Dušana Mandića i Nikole Jakšića.

U izjavi dostavljenoj medijima, stigao je i odgovor iz VK Novi Beograd koji potpisuje direktor kluba Slobodan Soro.

Razumemo brigu predsednika Jelenića za igrace Mandića i Jakšića kao sto smo svesni da sve što se dešavalo može da utiče na rezultate naše reprezentacije i taj deo odgovornosti prihvatamo ali isto tako ne razumemo zašto se ne oglašava i po pitanju drugih igrača koji su se našli u daleko goroj situaciji. Ne komentariše momenat kada su dvojica reprezentativaca, Vico i Radulović, završili sezonu početkom januara. Za njih je tada završena sezona, bili su prepušteni sami sebi, jer ih je upravo sadašnji selektor, a njihov trener u Radničkom, Uroš Stevanović, izbacio iz ekipe u sred sezone. Nikakvog komentara iz Saveza nije bilo. Podsetio bih da je samo malo više od godinu dana pre toga Marko Radulović bio proglašen za najboljeg mladog vaterpolistu na svetu posle osvajanja zlatne medalje u Pragu. Naš klub je bio taj koji mu je u tom momentu otvorio vrata i omogućio mu sve potrebne uslove za dalji normalan rad, rekao je on.

Dalje je govorio o odnosu Jelenića i VK Crvena zvezda:

Zašto nije našao za shodno da se oglasi po pitanju finansijske situacije u Radničkom iz Kragujevca i u Crvenoj Zvezdi. Iz nekog razloga praksa neplacanja igraca se na žalost vratila u naš sport i postaje ponovo normalnost. Crvena Zvezda već tradiciono na pola sezone raspušta tim i daje mogućnost svima da idu gde žele znajući da je to na polusezoni skoro nemoguće. Partizan se sa druge strane grčevito bori da izadje iz mraka u kom se nalazi već godinama, ali im je račun i dalje u blokadi i dugovanja prema bivšim igračima su i dalje neizmirena. Radnički ove godine nije isplatio nijednu platu svojim igračima i mnoge i sada uslovljava da se odreknu dugovanja da bi im dao ispisnice. Nijednu reč o tome nismo čuli od predsednika Jelenića iako su egzistencije svih tih igrača i njihovih porodica ugrožene, jer čitave godine ne dobijaju svoj obećan novac. Novi Beograd za razliku od svih njih, nema nijedno dugovanje i sve svoje obaveze redovno izmiruje. Ove teme očigledno nisu prioritet predsednika Jelenića, već mu je prioritet obračunavanje sa Novim Beogradom, ali ok, idem dalje. Kako treba da se posmatra kada vaterpolo Savez 4 godine za redom časti Crvenu Zvezdu domaćinstvom finalnog turnira Kupa Srbije tako sto pokriva sve troškove organizacije. Na taj način predsednik Jelenic favorizuje svoj klub i pravi loš imidž vaterpolo Saveza Srbije koji jednako pripada svim klubavima i gde bi svi trebali biti ravnopravni. Više puta smo pitali, na koji način može da se bude domaćin Kupa Srbije i uvek smo dobijali isti odgovor od Jelenića.” Nije tvoje to da pitaš, o tome ja odlučujem”, nastavio je Soro.

Na kraju je opet govorio o slučaju Mandić i Jakšić:

Na kraju bi se vratili na pomenute Jakšića i Mandića. Nikola Jakšić se povredio u julu mesecu na SP u Budimpešti, pogrešno je lečen i naš klub je bio taj koji je pomogao u saniranju povrede. Kada se pojavila nova povreda ramena, direktno povezana sa prethodnom povredom lakta, Savez nije želeo da snosi ništa od troškova lečenja. Sve je prebačeno na naš klub, a isti slučaj je bio posle nove povrede u decembru. Što se tice visine obeštećenja koje traži naš klub neka se malo raspita kolika su bile uplate prilikom prelaska Filipovića i Mandića iz Partizana u Pro Reko. Verujem da on to sve zna ali očigledno sa lošom krajnjom namerom daje sebi za pravo da daje paušalne ocene i neumesna poredjenja. Po pitanju Mandića bih se vratio na Split i zašto vaterpolo javnost nikada nije saznala zašto je preskočio poslednje 2 utakmice Evropskog prvensta. Zašto je sve to prošlo onako usput bez velike pompe baš kao i smena slektora Savića koja je obeležena jednom objavom i slikom na Instagramu. Naš klub se trudi da postavi neke nove standarde u našem sportu koji svi volimo. Neke stvari možda nisu popularne i javno prihvaćene ali mi verujemo da su za dobro kako našeg kluba, tako i naše reprezentacije na duže staze, zaključio je Slobodan Soro.

Podsetimo, VK Crvena zvezda je u jednom od skorijih saopštenja zamolio Sora da se uzdrži od pominjanja imena kluba.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Još jedan poraz Partizana: TSC bolji od crno-belih

U okviru 32.kola Superlige fudbaleri Partizana su na svom terenu izgubili od TSC-a rezultatom 1:2. Poluvreme u Humskoj završeno je...

POVEZANE OBJAVE