NASTAVLJA SA POBEDAMA: Olga Danilović ostvarila najbolji renking karijere!

Srpska teniserka Olga Danilović nastavlja sa dobrim rezultatima. Danas se plasirala u polufinale čelendžera u italijanskoj Gaibi, koji se igra na travnatoj podlozi kao priprema za Vimbldon.

Danilović je bila bolja od Kineskinje Jue Juna, 109. teniserke sveta, sa 2-0, po setovima 6:4 i 7:6 (7:5).

U prvom setu su joj bila dovoljna dva brejka, jedan više od protivnice. Upravo je oduzetim servisom u desetom gemu i došla do prednosti od 1-0.

Prva je Srpkinja došla do brejka i u drugom delu igre, povevši tako sa 3:1, ali je Kineskinja uzvratila brejkom za 5:4, nakon čega su obe držale servise, pa se otišlo u tajbrejk gde je u neizvesnoj borbi naša teniserka bila bolja.

U polufinalu Olga će se sastati sa 1. nositeljkom i 66. igračicom sveta Tatjanom Marijom iz Nemačke, koja je savladala iskusni Belgijanku Janinu Vikmajer, trenutno 117. na svetu.

Danilović je ovim uspehom obezbedila i najbolji rang u karijeri, pošto bi trebalo da se od ponedeljka nađe na 93. mestu WTA liste. Trenutno je 101. igračica, a do sada je 96. mesto bilo najviši stepenik na kom je zagazila.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Duljaj: Nisu to sitne greške, to su velike greške

U okviru 32. kola Superlige Srbije fudbaleri Partizana su na svom terenu izgubili od TSC-a rezultatom 2:1. Nakon poraza svoje...

POVEZANE OBJAVE