ODLUČIO DA JE DOSTA: Zvezda ostala i bez najiskusnijeg košarkaša!

Nekadašnji reprezentativac Srbije i doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Stefan Marković završio je profesionalnu karijeru nakon majstorice finala ABA lige.

On je dres Crvene zvezde obukao tokom prethodne sezone, kada je osvojene tripla kuran, titulama u Kupu Radivoja Koraća, Superligi i regionalnoj ABA ligi. Ove godine su ponovljeni uspesi u oba domaća takmičenja, ali je titula u regionalnoj ligi izmakla u petoj, odlučujućoj utakmici.

Posebno se Marković istakao na Kupu Radivoja Koraća prethodne sezone, kada je bio ključan igrač u finalnoj pobedi nad Partizanom.

Afirmaciju je stekao u vršačkom Hemofarmu, a zatim gradio inostranu karijeru nastupajući za Beneton, Valensiju, Banvit, Unikahu, Zenit, Himki i Virtus, pre povratka u domaću košarku.

Bio je uspešan reprezentativac, pošto ima tri osvojene srebrne medalje sa najvećih takmičenja – Evropskog prvenstva 2009, kada je selektor bio Duda Ivković, kao i sa Svetskog šampionata 2014. i Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru dve godine kasnije, pod vođstvom Saše Đorđevića.

Za seniorski nacionalni tim debitovao je još kao osamnaestogodišnjak na Evropskom prvenstvu 2007. godine, kada je selektor bio Moka Slavnić, nakon što je iste godine sa U19 reprezentacijom u Novom Sadu postao svetski šampion, kada su naši u finalu bili bolji od Amerikanaca, za koje je igrao i Stef Kari.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MADRID: Nadal u svom stilu, posle tri sata, u osmini finala

Španski teniser Rafael Nadal savladao je Pedra Kaćina u trećem kolu mastersa u Madridu posle tri seta 6:1, 6:7,...

POVEZANE OBJAVE