Zvezda angažovala tri velika pojačanja bez obeštećenja, a koliko zapravo vrede na tržištu?

Crvena zvezda je u domaćoj Superligi trijumfovala nikad ubedljivije, i to u najvažnijoj sezoni, kada šampion Srbije po prvi put ima obezbeđen plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Za elitno takmičenje su “kadrovske” pripreme započele još zimus, kada su bez obeštećenja kaparisani Peter Olajinka iz Slavije i Marko Stamenić iz Kopenhagena, koji je danas zvanično predstavljen.

Kao šlag na torti, ovog leta je bez obeštećenja angažovan i Žan-Filip Kraso, koji je nemilice tresao mreže u drugoj francuskoj ligi u dresu Sent Etjena.

Koliko je zapravo srpski šampion profitirao ovim potezima?

Prema specijalizovanom portalu “Transfermarkt”, nigerijski napadač koji je u dresu Slavije ove sezone postigao 11 golova i upisao 5 asistencija na 21 utakmici, vredi 5 miliona evra. Ranije je njegova vrednost bila i dva miliona više.

Marko Stamenić nije više dobijao šansu u danskom timu otkako se obavezao Zvezdi, pa je ostao na 12 nastupa u prethodnoj sezoni, međutim zasijao je već na reprezentativnoj akciji Novog Zelanda.

Prema Transfermarktu njegova trenutna i najveća vrednost je 400 hiljada evra.

Kraso, reprezentativac Obale Slonovače, trenutno je na vrhuncu svoje vrednosti koja iznosi 6 miliona evra, posle sjajne sezone u kojoj je na 35 utakmica zabeležio “dabl-dabl” učinak sa 17 golova i još 12 asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE