IGRAĆE ZA DRUGU REPREZENTACIJU: Srpski dželat ostao bez NBA zvezde za Svetsko prvenstvo!

Košarkaška reprezentacija Italije napravila je, na našu žalost, najveće iznenađenje na prošlogodišnjem Evrobasketu, pošto je izbacila Srbiju u osmini finala, iako smo važili za najveće favorite, što je i demonstrirano u grupnoj fazi.

Krenulo je tada dobro po naše, ali je značajno oslabljena Italija, kao veliki autsajder, načinila veliki preokret u drugom poluvremenu.

Azuri su se nadali da će nakon euforije koja se podigla posle evropske smotre košarke moći da odu na Olimpijske igre naredne godine u znatno jačem sastavu, pre svega pojačani prvim pikom sa prošlogodišnjeg Drafta Paolom Bankerom. Međutim, to se ipak neće desiti!

Mladi centar Orlando Medžika, koji je u potpunosti opravdao epitet prvog piika pošto je proglašen rukijem godine u ligi, odlučio je posle mnogo premišljanja da ove godine zaigra za američku reprezentaciju na Svetskom prvenstvu.

Tako će i on biti deo mladog sastava koji će predstavljati večitog najvećeg favorita ove godine na Filipinima. Takva opredeljenost i razvoj situacije su tako bili veliki maler za selektora Đanmarka Poceka i Italijane.

Bankero je 2020. dobio italijansko državljanstvo, pošto mu je otac poreklom iz ove zemlje, i tada je bilo planirano da nastupa za selekciju sa Apeninskog poluostrva, ali je njegov veliki uspon doprineo tome da dobije poziv od Amerikanaca, koji nije mogao da odbije.

Ranije se govorilo i o nastupu Donte Divićenca za italijansku reprezentaciju, ali su takve priče utihnule.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE