NA POMOLU NOVA SMENA NA TRONU: Alkaraz na korak od prve pozicije posle plasmana u finale

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale ATP turnira u londonskom Kvinsu, pošto je sa 2-0, po setovima 6:3 i 6:4 bio bolji od Sebastijana Korde, koji nastupa pod zastavom SAD.

Pošto već godinama unazad Kvins nosi 500 ATP bodova, mladi teniser se nalazi na korak od prvog mesta na svetu. Za to će mu biti potrebna pobeda nad Aleksom De Minorom u finalu i osvajanje turnira.

Novak već godinama unazad ne nastupa na turnirima na travi koji predstoje Vimbldonu, što bi Alkaraz sada mogao da iskoristi. Prethodno je Novak vratio prvu poziciju osvajanjem istorijske 23. gren slem titule na Rolan Garosu, kada je na tom putu savladao i trenutno najvećeg rivala u polufinalu.

Španac je danas već na startu izgubio svoj servis, ali je odmah iskoristio drugu brejk šansu i vratio izgubljeno. Potom je u osmom gemu još jednom stigao do brejka, a zatim rutinski set priveo kraju.

U drugom delu igre bio je dovoljan brejk u trećem gemu, kada je Alkaraz poveo sa 2-1, a potom lako priveo meč protiv senzacije Australijan opena kraju, bez ijedne dopuštene brejk-lopte.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE