POBEDA U KOMŠIJSKOM DERBIJU: Košarkašice Srbije blizu Olimpijskih igara!

Košarkašice Srbije boriće se za peto mesto na Evropskom prvenstvu, pošto su danas u razigravanju bile bolje dod Crne Gore sa 63-58! Na taj način je ostvaren plasman na kvalifikacije za Olimpijske igre naredne godine!

Nakon neizvesne prve četvrtine, košarkašice Srbije su došle do prednosti koju više nisu dozvolile da ispuste do kraja veoma važne utakmice.

Na tri minuta do kraj poluvremena ostvarena je i dvocifrena prednost, koja je potom bila na snazi i tokom većeg dela trećeg perioda, ali nikako izabranice Marine Maljković nisu uspevale da prelome meč, pa je poslednjih 10 minuta bilo neizvesno, ali su naše na kraju slavile.

Do pobede nas je predvodila Ivon Anderson sa 23 poena i po 5 skokova i asistencija. Aleksandra Crvendakić je dodala 11, uz 5 skokova i asistenciju, dok je dvocifrena bila i Jovana Nogić sa 10 poena, iako je pogodila samo jednu trojku iz četiri pokušaja, što je njena specijalnost.

U redovima poraženog tima Nataša Mek se najviše istakla sa dabl-dabl učinkom od 20 poena i 13 uhvaćenih lopti, dok je Marija Leković uz 18 poena upisala i 5 skokova i 2 završna dodavanja.

Za peto mesto naše košarkašice će se boriti sa Nemicama, koje su savladale Češku sa 71-69, ali je najvažniji posao odrađen danas.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

CRNO-BELI BEZ DVA IGRAČA: Partizan oslabljen u Podgorici

Košarkaši Partizana sutra u Podgorici od 18 časova igraju drugi meč polufinalne serije ABA lige protiv Budućnosti. Tim Željka Obradovića...

POVEZANE OBJAVE