Odbojkaši posle preokreta došli do pobede nad domaćinom, Kujundžić i blokeri briljirali!

Srpska odbojkaška reprezentacija savladala je Holandiju na drugom turniru Lige nacija, čiji domaćin je upravo bila zemlja Lala.

U utakmici odigranoj u Roterdamu izabranici Igora Kolakovića slavili su posle preokreta sa 3-2 (22:25, 25:21, 21:25, 35:33, 15:9).

Dva puta su srpski odbojkaši jurili zaostatak u setovima, a u kilometarski dugom četvrtom setu dva puta spašavali i meč-loptu.

U tajbrejku je do rezultata 8-8 bilo potpuno neizvesno, ali su od tada naši reprezentativci domaćinu dozvolili samo još jedan poen, dok su oni nanizali 7 i dominantno stigli do trijumfa.

U ključnim momentima posebno su se istakli srednji blokeri Petar Krsmanović i Aleksandar Nedeljković, bilo blokom ili poenima iz napada kroz sredinu.

Najefikasniji u pobedi bio je Miran Kujundžić sa 26 poena, Dražen Luburić je dodao 20, Krsmanović je imao 17, a kapiten Marko Ivović 13.

U poraženom timu je najbolji bio Marten Van Garderen sa 19 osvojenih poena, Beni Junior Tuinstra je doprineo sa 17, a najpoznatiji holandski odbojkaš Nimir Abdel-Azis, ujedno i kapiten ekipe, zabeležio je 14.

Srpska reprezentacija je sada na polovičnom učinku od 4 poebede i isto toliko poraza. Naredni turnir igra u Anhajmu, zajedno sa Argentinom, Kubom, Francuskom i Bugarskom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE