Glazer je drugi stranac koji će stajati na golu Zvezde, a prvi je oduševio sve navijače (VIDEO)

Angažovala je Crvena zvezda novog trenera Baraka Bahara za novog trenera i dala mu poverenje da predvodi tim u Ligi šampiona, time napravivši radikalan rez.

Izraelski trener je krenuo stopama uprave kluba i odmah po dolasku napravio neočekivanu promenu u timu, pošto je iz rostera precrtao kapitena i dugogodišnjeg golmana Milana Borjana. Umesto njega je doveo “svog čoveka”, zemljaka Omrija Glazera.

Bahar će biti četvrti strani trener u istoriji Zvezde, ne računajući Roberta Prosinečkog, a rezultati koje su beležili stranci na klupi – Valter zenga, Zdenjek Zeman i Rikardo Sa Pinto – bili su promenljivi. Najuspešniji je svakako bio Zenga koji je osvojio duplu krunu, a najlošiji Zdenjek Zeman, koji je tim predvodio u najgorim danima u istoriji kluba, a njegove metode treninga tada nisu uopšte odgovarale.

Za razliku od svog novog trenera, Glazer je samim dolaskom ispisao istoriju kao prvi strani golman u istoriji kluba, ne računajući one koji dolaze iz zemalja bivše Jugoslavije, ako i Borjana koji je Srbin, iako nastupa za reprezentaciju Kanade.

Ipak, ako se vratimo malo više od decenije unazad, setićemo se da ipak nije i prvi stranac koji se našao u ulozi čuvara mreže našeg najtrofejnijeg kluba.

U toj ulozi se silom prilika našao štoper iz Gane Li Adi, koji je stao na gol pošto je tadašnji golman Miloš Vesić dobio crveni karton u utakmici protiv Banata u Kupu Srbije.

Podsetimo, Li Adi je tada stigao u klub kao veliko pojačanje, nakon što je učestvovao na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, gde je njegova reprezentacija bila pravi hit.

I po dolasku u Srbiju je maksimalno opravdao očekivanja, ali je od zimskih priprema sve krenulo po zlu zbog lošeg stanja u klubu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SVE BROJNIJI: Još jedna olimpijska viza za Srbiju!

Srpski tim na OI u Parizu od sada je bogatiji za još jednog člana. Našu zemlju će predstavljati i veslač...

POVEZANE OBJAVE