Vimbldon uveo posebna pravila za Ruse i Beloruse

Kako prenosi BBC, ruski i beloruski teniseri će na ovogodišnjem Vimbldonu ponovo moći da se bore za trofej, ali će na trećem grend slem turniru u sezoni morati da poštuju određena pravila.

Podsećanja radi, oni su prošle sezone bili suspendovani sa Vimbldona zbog ruske vojne intervencije u Ukrajini, a njihovo učešće ove godine zavisilo je od potpisivanja izjave o neutralnosti.

To znači da ne mogu da izraze podršku invaziji na Ukrajinu, kao ni ruskom predsedniku Vladimiru Putinu ili njegovom beloruskom kolegi Aleksandru Lukašenku. Takođe, oni ne mogu da “nose ili budu viđeni sa bilo kojim predmetom koji sadrži sliku, simbol, zastavu, obeležje” koji bi mogli da ukazuju na podršku ratu ili ruskom i beloruskom režimu.

Ne smeju da dobiju novčana sredstva tih država, kao i kompanija kojima upravljaju ili ih kontrolišu pojedinci koji su pod sankcijama. 

Svaki igrač koji nosi ruski ili beloruski fudbalski dres, takođe, može biti sankcionisan, posebno ako je u pitanju dres nekog vojnog kluba poput moskovskog CSKA, naveo je BBC i podsetio na slučaj kada je Anastasija Potapova dobila zvanično upozorenje WTA jer je na turniru u Indijan Velsu nosila dres Spartaka iz Moskve.

Takođe, navijači koji će prisustvovati Vimbldonu treba da budu svesni da će ruske i beloruske zastave biti zabranjene na tribinama, piše pomenuti medij.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE