FIBA OBJAVILA LISTU FAVORITA: Kolike su šanse Srbije na Mundobasketu?

Bliži se 25. avgust i početak Svetskog košarkaškog prvenstva, koje će biti održano u jednoj od najkošarkaškijih zemalja sveta Filipinima, dok će jedan deo prve faze biti takođe i u Japanu i Indoneziji.

Za razliku od takmičenja u Kini pre četiri godine, kao i prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva, kada je naš nacionalni tim istican kao najveći favorit, ove godine neće biti tako.

FIBA je objavila prvu procenu šansi za osvajanje titule na najvećoj smotri košarke, a prema istoj Srbija je tek osmi favorit za osvajanje, što je dva mesta ispod onog koje zauzimamo na svetskoj listi.

Srbija u svom timu ima Nikolu Jokića koji je u ovom trenutku verovatno najbolji košarkaš sveta. Pre četiri godine, Srbija je bila glavni pretendent za titulu na Svetskom prvenstvu, ali je na kraju završila na petom mestu. Ova selekcija je trebalo da juriša i na titulu na Olimpijskim igrama u Tokuju, ali nije uspela da se kvalifikuje za ovo takmičenje. Prošle godine je Srbija ispala od Italije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, a u ovom trenutku je nemoguće znati šta može da se očekuje od ovih momaka, navela je krovna košarkaška organizacija u obrazloženju.

Možda je ovako i bolje, jer je pritisak slamao naše košarkaše prethodnih godina, a nadamo se da će najbolji igrač NBA lige zaista smoći snage da zaigra na Filipinima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Železničar dobija petog trenera ove sezone

Kako prenosi Sportski žurnal Tomislav Sivić postaće novi trener Železničara iz Pančeva koji se nalazi u veoma teškoj situaciji kada je...

POVEZANE OBJAVE