Marin analizirao prelazni rok, govorio o odlascima i mladim igračima: Imali smo jasan plan, nismo očekivali odlazak Borjana

Crvena zvezda je spremno dočekala prelazni rok u kojem je po prvi put znala da će igrati grupnu fazu Lige šampiona.

Imali su u Ljutice Bogdana vremena da analiziraju tržište i odrede mete, a u toku sezone su i rešili pitanje trenera pošto su potpisali Baraka Bahara.

Jedan od ključnih ljudi za strategiju u prelaznom roku u Zvezdi je Marko Marin, tehnički direktor crveno-belih.

Zadovoljan sam kako smo i šta do sada uradili u letnjem prelaznom toku. Imali smo ciljeve koje smo ostvarili. Doveli smo igrače koje smo svi u klubu želeli. Mnogo je bitno što će trener sada imati vremena da ih maksimalno upozna, i implementira svoje taktičke ideje u igru, rekao je Marin u intervjuu za Mozzart sport.

On ističe da igranje Lige šampiona nije jedini razlog za rekonstrukciju ekipe.

-Za ovaj prelazni rok pripremali smo se tačno godinu dana. Od prošlog leta. Počeli smo tada da skautiramo profile igrača koji nam nedostaju. Pregovarali, razgovarali, pokušavali da im približimo viziju kluba kao što je Crvena zvezda. Imali smo jasan plan šta nam je potrebno, ti igrači su spoznali da ih jako želimo. To nam je pomoglo. Kada počne prelazni rok i ubeđivanje dešava se da ste kasno reagovali. Sada je sve mnogo drugačije izgledalo, Redovno smo i uživo skautirali naše želje.

Za sve igrače koji su došli, Barak Bahar je dao svoju potvrdu.

Opet ću da kažem da je u pitanju vizija. Tačno smo znali kako Crvena zvezda želi da izgleda u budućnosti. Takav profil trenera smo i tražili. Potom i igrače. Normalno je da svi gledamo fudbal drugačijim očima i ne možemo da se sto odsto slažemo oko svih pitanja. Ali sada imamo laku saradnju. Dao je zeleno svetlo kada su u pitanju svi igrači. To je ta vizija ili filozofija kluba o kojoj sam pričao. Možda smo i zbog toga rešili brojna pitanja u ovom prelaznom roku.

U narednom periodu će se u klubu više podrediti odlascima pošto su pojedine pozicije “pretrpane” Najviše ponuda ima Strahinja Eraković.

Konkretno – za Erakovića imamo dve ponude. Tu su, na našem stolu. Ali kao što je rekao generalni direktor Zvezdan Terzić još nismo odlučili šta nam je činiti. On kao dete kluba nije igrao u Ligi šampiona, značilo bi mu to. Ima i druga strana medalje, da mu omogućimo da ide u neku od najjačih liga Starog kontinenta i dodatno se razvija. Stvarno je teško reći šta ćemo da uradimo. Videćemo u narednom periodu, jer Čupa nije više veliki talenat. On je formiran igrač za top lige Evrope. Sa njim ćemo zajedno odlučiti.

Kao grom iz vedra neba je odjeknula vest da Milan Borjan će napustiti klub.

Bilo je to za nas pomalo neočekivano. I dalje sam siguran da je Milan super golman. Trener je želeo da dovede novog golmana, momka koga poznaje, koji je postao standardan reprezentativac Izraela. Kada dođe u klub trener mora da ima svog pika. On postavlja ekipu, pa nekada dolazi do nepopularnih mera. Borjan je legenda Crvene zvezde i ostaće legenda ovog kluba. Svima će ostati u sjajnom sećanju. Posebno meni zbog penal serije u Kopenhagenu. Svi pozitivno gledamo na njega. Ali ponekad se igrači oprštaju na vrhuncu, sa duplom krunom.

Barak Bahar je posle prvog meča pohvalio mlade igrače i rekao da će im dati šansu. Tu se pre svega misli na Nedeljković i Šljivića.

Šljivić je osmica i desetka. Može da napravi ogromnu karijeru ako ostane fokusiran. Evo vam jedan detalj. U drugom poluvremenu protiv Užica je na malom prostoru primio loptu i odmah podelio pas unapred ka Lučiću, za gol šansu. Znao je kod prijema šta će da uradi. Tu se vidi talenat. Razume igru, to rade veliki igrači. Očekujem da ima minutažu i napreduje. Sa druge strane, Nedeljković je jedan od najbržih igrača koje imamo. Moderan je i ima sve što se traži, završio je Marin uz konstataciju da će klub rešiti pitanje velikog broja stranaca koje ima u ekipi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE