Oglasili se iz Radnika povodom “Slučaja Kolubara”

I dalje nije poznat spisak učesnika za Superligu Srbije za narednu sezonu,a razlog je spor koji je pred CAS poveo FK Kolubara.

Čeka se odluka FS Srbije da li će biti proširenja ili ne, a u celu priču se uključio i Radnik iz Surdulice. Pojedini mediji su pisali o tome da bi Radnik u slučaju da Kolubara ostane u Superligi mogli u Prvu ligu Srbije, pa je zbog toga stigao odgovor iz Surdulice. Saopštenje Radnika prenosimo u celosti:

– Povodom “Slučaja Kolubara” koji je aktuelan za srpsku fudbalsku javnost od kraja sezone 2022/23 i medijskih spekulacija koje ruše ime i reputaciju FK Radnik primorani smo da izdamo zvanično saopštenje.

FK Radnik je nepravedno doveden u vezu sa pomenutim “Slučajem Kolubara”, te i ovom prilikom jasno i nedvosmisleno želimo da istaknemo da naš fudbalski klub nije ni u kakvom smislu povezan sa sporom između Fudbalskog saveza Srbije i FK Kolubara iz Lazarevca. Šteta koja se medijskim natpisima i linčom nanosi našem klubu je nemerljiva. Neistine priče kojima smo izloženi direktno slabe FK Radnik i pregovaračku poziciju prilikom ugovoranja transfera, ruše motivaciju igrača koji su deo kluba, kao i želju sponzora da podrže Radnik, a sve navedeno je od krucijalnog značaja za nastavak neometanog funkcionisanja.

FK Radnik želi da instat stavi tačku na neistinite spekulacije koje se tiču takmičenja u kojem ćemo nastupati naredne sezone 2023/24. Naš klub je obezbedio mesto među 16 najboljih ekipa Srbije kroz mečeve baraža i eliminaciju FK Grafičar, te smo se na pošten način i po svim propozicijama izborili da budemo deo srpske fudbalske elite i ravnopravan učesnik Superlige Srbije.

FK Radnik se već godinama može pohvaliti sjajnom reputacijom, kao i rezultatima do kojih smo dolazili kroz marljiv rad i odgovorno poslovanje kluba. Ozbiljne medijske neistine kojih smo svedoci konkretno prete da naruše ugled kluba, a pošto je FK Radnik već 9 godina redovan učesnik Superlige Srbije bez ijedne mrlje, želimo da zaustavimo nepravdu koja nam je već učinjena i donela veliki broj problema.

Ne sumnjamo u rad Fudbalskog saveza Srbije, njegove akte, propise i procedure. Uvereni smo da će čelni ljudi našeg fudbala na najbolji mogući način i u interesu srpskog fudbala doneti najpravedniju odluku. FK Radnik još jednom apeluje na stritkno izostavljanje imena kluba pri pominjanju “Slučaja Kolubara”, kako bi smo u narednom periodu mogli neometano da obavljamo pripreme za sezonu 2023/24 sve sa jednim ciljem koji nas krasi već godinama, a to je da se pošteno borimo na terenu i radimo na boljitku srpskog fudbala – stoji u saopštenju FK Radnik.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE