SAN JE PREKINUT: Ubedljiv domaćin ostavio Srbiju bez finala!

Mladi rukometaši Srbije do 21 godine, poraženi su od Nemačke u polufinalu Svetskog prvenstva sa 40:30 (17:15) . Naš tim je konstantno jurio rezultat, a jedan od domaćina turnira uz Grčku pokazao je bolju igru i zakazao duel za titulu.

Srbija je pogotkom otvorila susret. Nemačka je brzo preokrenula na 2:1. Domaćin šampionata imao je minimalnu prednost u uvodnim minutima susreta. Na polovini prvog dela, rival je stekao +2 (7:5). Posle serije 4:0 bilo je maksimalnih +4 (9:5) za selekciju Nemačke.

Oni su od tada nastavili da diktiraju tempo a naš tim pokušavao da smanji razliku. U tome su i uspeli. Mini serijom 4:1 došli su do 13:13 u finišu prvog dela meča. Nemačka je odbila nalet i vratila prednost od dva gola 15:13. Na poluvremenu vodili su 17:15 a Srbija i dalje bila u igri.

Nemci su odmah na startu drugog poluvremena postigli pogodak za 18:15. Srbija odmah uzvraća u narednom napadu. Agresivnije u ovaj deo duela ulazi domaćin prvenstva i opet stiče +4. U međuvremenu pojačavaju prednost na maksimalnih +6 Nemci.

U drugom delu su samo održavali prednost protiv našeg tima i kontrolisali igru. Kao i u prvom poluvremenu, Srbija je pokušavala da što je više moguće sustigne razliku ali ju je protivnik do kraja samo uvećavao do čak +10 (39:29) pred sam kraj duela.

Na kraju je Nemačka ubedljivo slavila. Najefikasniji u timu Srbije bili su Kos sa 9 i Stanisavljević sa 7 golova. Uščins je sa 9 bio najbolji u pobedničkom timu.

Nemačka će u finalu šampionata igrati sa Mađarskom koja je sa 37:30 bila bolja od Islanda.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Spektakl u Njemačkoj se bliži – sa Meridianom do EURA!

Istorijsko ljeto se bliži! Kulminacija istog biće Olimpijske igre u Parizu, a prije Igara očekuje nas Evropsko prvenstvo u...

POVEZANE OBJAVE