SAN JE PREKINUT: Ubedljiv domaćin ostavio Srbiju bez finala!

Mladi rukometaši Srbije do 21 godine, poraženi su od Nemačke u polufinalu Svetskog prvenstva sa 40:30 (17:15) . Naš tim je konstantno jurio rezultat, a jedan od domaćina turnira uz Grčku pokazao je bolju igru i zakazao duel za titulu.

Srbija je pogotkom otvorila susret. Nemačka je brzo preokrenula na 2:1. Domaćin šampionata imao je minimalnu prednost u uvodnim minutima susreta. Na polovini prvog dela, rival je stekao +2 (7:5). Posle serije 4:0 bilo je maksimalnih +4 (9:5) za selekciju Nemačke.

Oni su od tada nastavili da diktiraju tempo a naš tim pokušavao da smanji razliku. U tome su i uspeli. Mini serijom 4:1 došli su do 13:13 u finišu prvog dela meča. Nemačka je odbila nalet i vratila prednost od dva gola 15:13. Na poluvremenu vodili su 17:15 a Srbija i dalje bila u igri.

Nemci su odmah na startu drugog poluvremena postigli pogodak za 18:15. Srbija odmah uzvraća u narednom napadu. Agresivnije u ovaj deo duela ulazi domaćin prvenstva i opet stiče +4. U međuvremenu pojačavaju prednost na maksimalnih +6 Nemci.

U drugom delu su samo održavali prednost protiv našeg tima i kontrolisali igru. Kao i u prvom poluvremenu, Srbija je pokušavala da što je više moguće sustigne razliku ali ju je protivnik do kraja samo uvećavao do čak +10 (39:29) pred sam kraj duela.

Na kraju je Nemačka ubedljivo slavila. Najefikasniji u timu Srbije bili su Kos sa 9 i Stanisavljević sa 7 golova. Uščins je sa 9 bio najbolji u pobedničkom timu.

Nemačka će u finalu šampionata igrati sa Mađarskom koja je sa 37:30 bila bolja od Islanda.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Atlanta odlučila koga će uzeti za prvog pika?

Posle Draft lutrije određeno je da će Atlanta Houksi imati pravo prvog izbora na draftu. Mnogi su predvideli da će...

POVEZANE OBJAVE