Nastavlja se egzodus iz Evrolige ka NBA, odlazi igrač kog navijači Partizana ne pamte po dobrom!

Ovo leto će izgleda biti upamćeno u košarkaškom svetu po odlascima igrača iz Evrolige u NBA. Nakon dvojice igrača koji su poslednjih godina obeležili najjače evropsko takmičenje MVP priznanjima – Saše Vezenkova i Vasilija Micića – danas je trend nastavio Dante Egzum, koji se iz Partizana vraća u najjaču ligu sveta gde je nekada biran kao peti pik na Draftu.

Ni tu izgleda nije kraj. Sledeća dvojica mogla bi da budu uzdanice pod košem šampiona Evrope Real Madrida. Posle vesti da bi Tavares ipak mogao nazad “preko bare”, ista opcija je izgleda i pred francuskim centrom Geršonom Jabuseleom.

On bi takođe, poput Egzuma i svog saigrača, bio povratnik u NBA, gde je nastupao za Boston Seltikse, koji su ga svojevremeno draftovali kao 16. pika na Draftu, ali tada nije uspeo u najjačoj ligi.

Nakon što je izrastao u jednog od najboljih evropskih košarkaša, pojavilo se interesovanje nekih NBA timova, saznaje francuski “BeBasket”. Jabusele ima ugovor sa Kraljevskim klubom do 2025. godine, ali ukoliko postoji želja za odaskom u NBA teško da će ga neko sprečiti.

Francuz je uz Tavaresa možda i najzaslužniji za osvajanje evropske titule, iako nije igrao u završnici Evsporolige, pošto je bio glavni vinovnik incidenta u drugoj utakmici serije sa Partizanom, nakon koje je usledio preokret.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zaviri u SVET SPEKTAKULARNIH NAGRADA: Preuzmi deo fonda od čak ČETIRI MILIONA EVRA!

Dobrodošli u eru nestvarnih dobitaka! Meridian u saradnji sa provajderom Wazdan pokreće senzacionalnu promociju koja će trajati pet meseci! Počevši...

POVEZANE OBJAVE