Laporta o Mirotiću: Evo šta je izjavio prvi čovek Barse

Prvi čovek Barselone Đoan Laporta govorio je o finansijskim problemima kroz koje sportsko društvo prolazi.

Jedan od velikih problema u Barseloni kao sportskom društvu jeste plata koje srportsko društvo plaća košarkašima, a posebno se ističe ugovor Nikole Mirotića. Klub bi da raskine ugovor iako Mirotić ima još dve godine ugovora. To bi značilo da bi Barsa bruto morala da isplati košarkašu 22 miliona evra, a klub traži da on smanji svoja potraživanja, ali se to prema svemu sudeći neće dogoditi.

-Ne možemo da imamo tolike plate u košarci. Možemo da budemo konkurenti i ako ne trošimo 40 miliona evra na plate. Trenutno su Mirotić i klub mnogo daleko od dogovora, ali videćemo kako će se rešiti situacija sa njegovim odlaskom, rekao je Laporta u razgovoru za “Vangardiju”.

Potom je govorio i o fudbalskim menadžerima Pinijem Zahavijem i Žoržom Mendešom, koje je uporedio sa onim u drugim sportovima.

-Sa njima imamo dugogodišnji odnos. Većina menadžera želi da bude u dobrim odnosima sa Barselonom. To je odnos poštovanja. Takav je i Ivan de la Penja. Da, ima i onih agreisvnih, mada ne toliko u fudbalu. Ali u drugim sportovima, jasan je Laporta.

Zatim je dobio pitanje da li se konkrentno to odnosi na Nikolu Mirotića i Šarunasa Jasikevičusa.

-Ne želim da ulazimu to. Samo ću reći da pristup pregovorima nije uvek onakav kakav bi trebalo da bude, a već sam to rekao: greši svako ko pokuša da nas pritera uza zid, zaključio je Laporta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović pred Budućnost: Evo šta je rekao trener Partizana

Košarkaši Partizana sutra na svom parketu dočekuju Budućnost u "Beogradskoj areni" u okviru prvog meča polufinala ABA lige.  Tokom...

POVEZANE OBJAVE