Nakon Italijana, Baskonija angažovala i grčkog košarkaša, sprema se i dolazak centra iz redova osvajača Evrokupa!

Košarkaše Baskonije će i naredne sezone sa klupe predvoditi trener Đoan Penjaroja, ali će na raspologanju imati gotovo potpuno drugačiji roster.

Posle odlazaka Rokasa Giedraitisa, Pjerije Henrija, Danijela Dijeza, Artura Kuruca i Stivena Inoka, klub iz Vitorije se zahvalio na saradnji i Dolton Homesu, kao i Maksu Hejdegeru.

Međutim, radi se i na dolasku novih igrača, doduše ne istim tempom. Posle Nika Meniona, koji je angažovan iz bolonjskog Virtusa, danas je ozvaničeno i drugo pojačanje.

U pitanju je mladi grčki košarkaš Nikos Rogkavopulos, koji stiže iz turske Merkezefendije, gde je bio odličan, beleživši prosek od 15,7 poena po utakmici.

Prethodno je u svojoj zemlji igrao za Dukas, AEK i Promiteas.

On je upisao i tri utakmice u seniorskom nacionalnom timu u kvalifikacijama za predstojeći Mundobasket, sa odličnim učinkom od 14 poena i 6 skokova u proseku.

Naredno pojačanje mogao bi da bude centar osvajača Evrokupa Gran Kanarije Kalifa Diop, za kog prema nekim najavama postoji i želja da se plati obeštećenje od 700.000 evra. Druga opcija pod košem je Hasijel Rivero, koji je igrao u Valensiji, koja će upravo ostati u Evroligi posle odustajanja tima sa Kanarskih Ostrva.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Dragović čestitao Zvezdašima slavu pa najavio spektakl!

Fudbalski klub Crvena zvezda danas obeležava svoju slavu Đurđevdan. Kapiten crveno-belih, Aleksandar Dragović je istakao da dani slavlja tek predstoje...

POVEZANE OBJAVE