PREMIJERA U RUSIJI: Kraso heroj, Zvezda srušila Zenit! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Zenit iz Sankt Petersburga sa 2:1 u prvom meču pripremnog turnira Pari Premijer kup u Sankt Petersburgu. Utakmica je obilovala prilikama na obe strane uz dosta žutih kartona gde su crveno-beli uspeli da iskoriste priliku u finišu i trijumfuju.

Meč je počeo prilikom Malkolma u 6. minutu koji je bio neprecizan. Potom se Ivanić našao u dve prilike koje nije iskoristio.

U 13. minutu se posle akcije Zvezde gledao VAR snimak ali nije dosuđen penal za rivala iz Beograda. Već je u prvih 25 minuta meča viđeno četiri žuta kartona.

Glazer je u 24. minutu morao da spašava Zvezdu kada je nakon odbitaka u šesnaestercu i izgubljene lopte Kange na sredini terena odbranio šut Mateu Kasijeri.

U 31. minutu je i dosuđen penal za Zvezdu ali je nakon provere u VAR sobi utvrđeno kako je Olainika pre faula bio u ofsajdu.

Do poluvremena, crveno-beli su na odmor otišli sa prednošću. U 40. minutu strelac je bio Mirko Ivanić nakon centaršuta Stefana Mitrovića.

I u drugom delu viđeni su žuti kartoni. Mijatović u Zvezdi i Brazilci iz Zenita. Ruski tim i domaćin turnira izjednačio je u 62. minutu. Strelac je bio mladi Du Keiroš (23).

Treneri su u toku drugog poluvremena vršili dodatne izmene a Bahar je skoro do 80. minuta promenio celu postavu koja je meč počela. U 81. minutu Kangva je direktno šutirao u Keržakova.

Pred sam kraj meča Zvezda je ponovo povela. U 88. minutu je iz penala strelac bio novajlija Žan Filip Kraso. Njemu je to bio debitantski gol za Zvezdu od dolaska iz Sent Etjena i ispostaviće se pobedonosni.

Zvezda u subotu od 18:30 igra protiv Nefčija. Očekuje je potom i duel sa Fenerbahčeom.

Zenit – Crvena zvezda 1:2 (0:1)

Du Keiroš 62′ – Ivanić 40′, Kraso (p.) 88′

Zenit: Keržakov, Santos, Čistjakov, Renan, Karavaev, Du Keijros, Vasiljev, Klaudinjo, Malkolm, Mantuan, Kasijera

Crvena zvezda: Glazer, Nedeljković, Eraković, Dragović, Mijailović, Mitrović, Stamenić, Kanga, Ivanić, Olainjika (od 46′ Lučić), Mijatović

Foto: FK Crvena zvezda

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON ŠTO JE RAZBIO DENVER: Edvards se poklonio Jokiću

Košarkaši Denvera gube nakon prvog meča polufinala zapadne konferencije. Minesota je napravila brejk 106:99 za vođstvo od 1:0. Kod pobednika se...

POVEZANE OBJAVE