MUNDOBASKET ZNAČAJNO OSAKAĆEN? Trostruki MVP ne igra na Svetskom prvenstvu?!

Mnogi selektori su već objavili spiskove igrača na koje potencijalno računaju na predstojećem Svetskom prvenstvu, koje 25. avgusta počinje na Filipinima, Indoeziji i Japanu.

Serđo Skariolo ostao je bez glavnog aduta sa Evopskog prvenstva Lorenca Brauna a Grci bi mogli, kako danas bruje grčki mediji, bez trostrukog MVP-ja NBA lige (dva puta sveukupnog, jednom najkorisniji igrač finala) Janisa Adetokunba!

Njegova želja za nastupom u grčkoj reprezentaciji nikada nije bila sporna, a neplanirano je rano završio i sezonu sa Milvoki Baksima, pošto su ispali na startu plejofa, uprkos odličnoj sezoni pre toga.

Međutim, problem je napravila hiruška intervancija na levom kolenu, zbog problema koji postoji duže vreme i koji se samo pogoršao. Za oporavak od takvog zahvata predviđaju se tri nedelje odmora, ali nema još uvek naznaka da će Grk nigeriskog porekla uskoro početi da trenira, iako su prošle već dve sedmice.

Lekari u Americi su mu savetovali da preskoči Mundobasket, ali ostaje da se vidi šta će na kraju biti, pošto Janis svakako neće bespogovorno prihvatiti ovakve upute i sve će zavisiti verovatno od daljeg razvoja situacije.

Grci će na Svetskom prvenstvu igrati u grupi C sa Sjedinjenim Američkim Državama, Novim Zelandom i Jordanom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE