NAKON POVRATKA U NBA: Amerikanci ističu jedan segment u kome je Egzum značajno napredovao u dresu Partizana

Kao nekadašnji peti pik na NBA draftu, Dante Egzum izaziva dosta veliku pažnju u Americi nakon povratka na mala vrata, posle uspešne sezone u dresu Partizana.

Prestižni “Atletik” je, analizirajući dosadašnji deo prelazng roka u NBA ligi, pažnju posvetio i australijskom beku. Zanimljivo je da su istakli da je u Partizanu značajno napredovao kada je šut u pitanju.

Dalas je iz Evrope doveo Dantea Egzuma, koji je nakon skoro dve haotične godine igrao odlično u beogradskom Partizanu. Poslednji NBA meč je odigrao u januaru 2021. godine, a u Partizanu je naučio da šutira i imao 38,8 odsto za tri poena i 84,7 odsto sa linije za slobodna bacanja. Bio je jedan od najboljih igrača Evrolige i sezonu počinje sa 28 godina što se smatra odličnim potpisom za jednogodišnji minimum, stoji u tekstu.

Egzum nije opravdao velika očekivanja u NBA ligi, kao jedan od najvećih svetskih talenata svojevremeno, pa se tokom prethodne sezone otisnuo u Barselonu. Revitalizaciju karijere doživeo je potpuno protekle sezone u dresu srpskog tima.

Za to je nagrađen povratkom u NBA, gde ga je angažovao Dalas. U najjačoj ligi sveta je prvobitno bio član Jute Džez, koja ga je draftovala 2014. godine, kao i Klivlend Kavalirsa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Slavni italijanski klub se vratio u elitu

Jedan od najomiljenijih klubova među poklonicima fudbala tokom devedesetih je bila italijanska Parma. Momci sa Enio Tardinija su igrali sjajan...

POVEZANE OBJAVE