Novak o sledećem rivalu: Uzeo mi je dva Grend slema

Novak Đoković se plasirao u treće kolo Vimbldona nakon što je sa 3:0 savladao Džordana Tompsona iz Australije.

 U četvrtak ga očekuje bolji iz duela Tomas Martin Ečeveri – Sten Vavrinka. Posle meča na konferenciji za medije je pričao o Vavrinki, kao da će on proći, iako ne važi za preteranog favorita.

-On me je pobedio u dva Grend slema. Volim Stena, sjajna osoba, inspirišuća. Ima skoro 40 godina i nastavlja jako. Stvara još teniske istorije. Ima olimpijsko zlato, osvojio je tri GS, Dejvis kupa. Stvara tenisku istoriju. Ima jedan od najlepših bekhenda, snažan je. Nismo se dugo susreli. Biće to duel veterana,  rekao je Đoković.

Potom je bio nešto opširniji o načinu svoje pripreme i ponašanju na terenu.

-Svi prolazimo kroz različita putovanja, svi upoznajemo unutrašnji i spoljašni svet. Nekome se to desi ranije, nekom kasnije, osećam se gladnim za znanjem, iskustvima, život je sjajno putovanje, može mnogo da ponudi ako je neko otvoreno. Prošao sam mnogo za ovih 36 godina i veoma sam zahvalan za sve što sam iskusio, pa čak i za loša iskustva. Kada se osećaš potišteno može da budeš bolji i jači, iskoristio sam te lekcije da postanem bolja verzija sebe. To je stalna evolucija, taj način razmišljanja me je doveo gde sam, da nikada ne želim da prestanem da rastem, učim, da pokušavam da razumem, nove detalje bilo da je u pitanju moja ishrana, igra, oporavak… To može da me odvede mali korak dalje, mladi momci koji žele da budu na vrhu to rade, pa svako ima svoj način. Bitno je nastaviti dalje, ne postoji takva stvar kao što je stagnacija, da budeš kao i prošle godine. Moraš da budeš otvoren za sva iskustva.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OPROŠTAJ OD MADRIDA: Sjajni Čeh izbacio Nadala!

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati četvrtfinale mastersa u Madridu. Poražen je sa 2:0 od Čeha Jirija Lehečke pred domaćom...

POVEZANE OBJAVE