Pešić govorio o Jokiću, najvećim rivalima i cilju na Svetskom prvenstvu

Košarkaška javnost u Srbiji sa nestrpljenjem iščekuje spisak košarkaša na koje će Svetislav Pešić računati na Svetskom prvenstvu koje 25. avgusta počinje na Filipinima, Indoneziji i u Japanu, nadajući se da će naša reprezentacija biti uspešna kao i u prvom mandatu sadašnjeg selektora, kada je 2002. u Indijanapolisu osvojena zlatna medalja.

Danas je Pešić dao intervju za nemački “Zidojče Cajtung” povodom jubileja velikog uspeha koji je ostvario sa tamošnjim nacionalnim timom, pošto je prošlo trideset godina otkako se reprezentacija Nemačke pod njegovim vođstvom senzacionalno popela na krov Evrope.

Želimo da se kvalifikujemo na Olimpijske igre. Evropa ima samo dva mesta, a Francuska je kao domaćin Igara sigurna. To znači da verovatno moramo da uđemo među četiri najbolje ekipe na prvenstvu sveta. Ima mnogo dobrih ekipa – tu su Grčka, Španija, Slovenija. A turnir je težak, dovoljna je jedna loša utakmica i sve je gotovo, smatra Pešić.

Neizbežna tema bio je i Nikola Jokić, koji još uvek nije obelodanio da li će biti deo nacionalnog tima ovog leta.

Jokić je jedan od najboljih igrača koje sam trenirao. Osim njegovih izuzetnih sposobnosti, ima veliki kvalitet da je i timski igrač, da ima besprekoran stav, veliku ličnost. Često sam bio u Denveru i to tamo video i doživeo. Osim toga, tu je i veliki kontinuitet, pošto već sedam godina tamo igra. Taj kontinuitet je najvažnija stvar, a to smo mi u Evropi izgubili, prokomentarisao je najboljeg igrača sveta selektor Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Legenda Partizana jasna: Duljaj treba da ostane

Da li će Igor Duljaj ostati trener fudbalera Partizana, biće poznato nakon vanredne sednice Upravnog odbora kluba iz Humske. Partizan...

POVEZANE OBJAVE