Real već obezbedio zamenu za Tavaresa, ukoliko div sa Zelenortskih Ostrva ostane biće to najjači centarski tandem u Evropi!

MVP poslednjeg Evropskog prvenstva u košarci Vili Ernangomez nalazi se na korak od povratka u matični Real Madrid. To je jasno nakon što je ACB liga objavila listu potencijalnih povratnika koji žele da se registruju.

Ernangomez je kao veoma mlad dobio šansu u prvom timu Reala, za koji je nastupao od 2013-2016. godine, doduše bez značajnije uloge.

Iako neafirmisan dovoljno u Evropi, zaputio se u NBA ligu, gde je nastupao za Njujork Nikse, Šarlot Hornetse i na kraju za Nju Orleans Pelikanse, ali nije uspeo da dođe do značajnije uloge u najjačoj ligi sveta.

Čak je i nakon MVP trofeja na Evrobasketu u sezoni za nama igrao svega 12 minuta prosečno na NBA parketima, uz prosek od 6,9 poena, 4,7 skokova, 0,9 asistencija.

To je izgleda bio dovoljan znak za starijeg od braće Ernangomez da se vrati u jedan od najtrofejnijih klubova Evrope i ponovo se, svakako uz daleko veću ulogu, nadmeće u najjačim takmičenjima na Starom kontinentu.

Ukoliko Valter Tavares ostane još sezonu u Madridu – pošto ima ugovor a teško je verovati da neko može da isplati obeštećenje od 6.000.000 evra – to bi bez dileme bio jedan od najjačih centarskih tandema ikada u Evropi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zaviri u SVET SPEKTAKULARNIH NAGRADA: Preuzmi deo fonda od čak ČETIRI MILIONA EVRA!

Dobrodošli u eru nestvarnih dobitaka! Meridian u saradnji sa provajderom Wazdan pokreće senzacionalnu promociju koja će trajati pet meseci! Počevši...

POVEZANE OBJAVE